ГОЛОВИ ППО ПІД СТІНАМИ ЛОДА

01.10.2019 - 14:33 | Категорія: Новини

Сьогодні, 1 жовтня, під стінами Львівської ОДА відбулась масштабна акція протесту «Львівщино, вставай!» за відставку очільника поліції Львівщини Василя Віконського та проти постачання російського вугілля на територію України. Ініціаторами акції виступили: Координаційна рада учасників бойових дій Львівщини та Громадська рада при Львівській ОДА, за підтримки Молодіжної ради ОПЛ, Об’єднання профспілок Львівщини, Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України, ДП «Львіввугілля», трудових колективів шахт а також мешканців Львівської області.  

Нагадаємо, 21 вересня 2019 року, відбувся  силовий розгін протестувальників проти ввозу російського вугілля на залізничній станцій біля м. Соснівка.

Учасники акції висловили своє обурення діями силовиків проти учасників мирної акції протесту і зазначили, що неприпустимим є той факт, що у 2019 році, на 5-му році російсько-української війни, на Львівщину постачають російське вугілля.

Висунули вимоги негайної відставки Василя Віконського, а також провести об’єктивне службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності. А ще припинити постачання вугілля від країни агресора, натомість інвестувати кошти у модернізацію та покращення державних підприємств вугільної промисловості, а також забезпечити розвиток та достатнє фінансування вітчизняного вугільного сектору.

Після акції протесту голови первинних профспілкових організацій шахт «Великомостівської» Степан Смілка, «Межирічанської» Андрій Паска, «Відродження» Володимир Пащук, «Червоноградської» Павло Євтушок та «Лісової» заступник голови Олег Стельмах зустрілися з першим заступником голови Львівської ОДА Василем Лозинським, за участю директора департаменту  управління ПЕК Михайла Грета та начальника відділу вугільної та енергетичної промисловості Мар’яна Мороза.

Голови первинних організацій профспілки вугільників наголосили, що шахтарі отримували заробітну плату останній раз 30 серпня цього року і це є не тільки порушення трудового законодавства, а й, головне, не припустиме порушення соціальних прав людей. В ході розмови поставили перед керівництвом області свої вимоги: негайне вирішення питання виплати заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» та сприяти забезпеченню стабільного збуту видобутого вугілля, закласти кошти в бюджет на 2020 рік в необхідній кількості, в іншому випадку профспілки готові до проведення радикальних акцій протесту. Заступник голови Львівської ОДА запевнив присутніх, що голова Маркіян Мальський володіє ситуацією і буде зв’язуватись з Києвом і на вищому рівні вирішувати озвучені вище питання.

Коментування вимкнене.