ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ ЛЬВІВСЬКОЇ ОДА: ОЗВУЧЕНО БЛОК ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ ВУГІЛЬНИКІВ

01.08.2019 - 11:28 | Категорія: Новини

Вчора, 31 липня, за ініціативою голови Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олега Турчина відбулася зустріч з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським, за участю т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, депутата Львівської облради Ігоря Грабінського та представників ПЕК ЛОДА.

В ході зустрічі, голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин та голови первинних профспілкових організацій шахт та допоміжних підприємств озвучили блок важливих питань житnєдіяльності ДП «Львіввугілля»: вчасна виплата заробітної плати, відвантаження вугільної продукції, модернізація шахтного обладнання.

Як поінформував голова ППО шахти «Межирічанська» Андрій Паска: «Зустріч відбулася в конструктивному руслі. Голова ЛОДА Маркіян Мальський уважно вислухав профспілкових лідерів та керівництво держпідприємства щодо тривалих проблемних питань вугільників, запевнив присутніх, що обізнаний з ситуацією держпідприємства, а питання заробітної плати стоїть на його особистому контролі, але не все залежить від очільника області. На сьогодні не працює Верховна Рада України та не сформований новий Кабінет Міністрів, які впливають на вирішення фінансовий та соціальних питань. Але попри все Маркіян Мальський пообіцяв, що до кінця серпня заборгованість по з/п шахтарям буде виплачена.»

Крім того, профспілки підняли питання щодо сплати підприємствами ЄСВ. На що керівник області відповів: – Це питання потрібно змінювати на законодавчому рівні і від імені області буде подано проект змін до Законів по ЄСВ.

Коментування вимкнене.