Нарада щодо погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям

31.07.2019 - 17:44 | Категорія: Новини, Профспілки

На державних шахтах склалася вкрай критична ситуація у зв’язку невиплатою заробітної плати працівникам. Так, станом на 25 липня вона становить 548 млн. грн., а через 10 днів вона становитиме понад 1 млр. грн.

Для вирішення наявної критичної ситуації у вугільній галузі стосовно виплати заробітної плати працівникам народним депутатом України Михайлом Бондарем був зареєстрований проект Закону № 10307 про виділення додатково 1 мільярд гривень на підтримку державних шахт. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав дану законодавчу ініціативу, але в останній день роботи Парламенту цей проект Закону не набрав необхідної кількості голосів в залі Верховної Ради України. Таким чином, шахтарі залишилися напередодні свого професійного свята без заробітної плати.

У зв’язку з чим, 23 липня поточного року в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України за участі галузевих профспілок та керівників державних вугледобувних підприємств відбулася нарада , на якій було розглянуто питання виплати заробітної плати та ряд інших важливих питань вугільної галузі. По результатам наради було прийнято звернення до керівництва Держави- Президента України, Прем’єр-міністра України щодо шляхів подолання критичної ситуації на державних шахтах.

Таким чином, за дорученням Прем’єр-міністра України під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона 30 липня поточного року за участі представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства фінансів України , Фонду державного майна України, ПАТ «Центренерго», ДП « Держвуглепостач» було проведено нараду щодо визначення джерел фінансування погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

На даній нараді були винайдені джерела фінансування погашення заборгованості із заробітної плати в розмірі 450 млн. грн. Відповідне рішення потребує схвалення Урядового комітету та рішення Кабінету Міністрів України., яке має відбутися до 17 серпня поточного року.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.