ОХОРОНА ПРАЦІ: ПДК ПІДБИЛА ПІДСУМКИ ПЕРШОГО ПІВРІЧЧЯ

23.07.2019 - 15:19 | Категорія: Новини

Технічний правовий інспектор ЛТО ППВПУ Ярослав Стельмащук взяв участь у засіданні постійно діючої комісії під головуванням т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, яке відбулось 18 липня в актовому залі ДП «Львіввугілля”.

Також у роботі ПДК взяли участь  заступник начальника управління-начальника відділу нагляду у вугільній промисловості Управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Осадця, в.о. заступника командира загону по ВПР ЛВ ВГРЗ Віктор Бик, директора, головні інженери та заступники директорів з охорони праці шахт та відокремлених підрозділів.

Про стан охорони праці, виробничого травматизму та професійної захворюваності на відокремлених підрозділах ДП “Львіввугілля” за 6 місяців 2019 року інформував заступник генерального директора з охорони праці Валерій Соколовський.

З початку 2019 року на відокремлених підрозділах ДП «Львіввугілля» сталося 45 нещасних випадків на виробництві, з них – 3 зі смертельними наслідками; взято до обліку 136 випадків професійних захворювань. Щодо забезпечення ЗІЗ, то у цьому році варто відмітити позитив – придбано 2253 комплекти спецодягу (94,5% від запланованого), 628 протипилових респіраторів (77% ) та повністю «закрито» потреби у фільтрах до респіраторів – їх закуплено 51 420 штук (118,7%). Відкритим залишається питання придбання ізолюючих саморятівників та головних світильників, а також забезпечення спецвзуттям.

Оскільки є зростання травматизму у порівнянні з минулим роком, звітували представники шахт «Лісова», «Великомостівська» та «Відродження», де показник зріс найбільше. Також керівники шахт «Лісова» та «Степова» аналізували обставини та причини нещасних випадків на виробництві на своїх підприємствах.

Володимир Осадця повідомив, що 3 липня на колегії Держпраці у Києві розглянуто стан ОП та промислової безпеки у вугільній галузі та прийнято ряд рішень. До того ж, він довів до присутніх про зміни в новому порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Профспілки звернули увагу учасників ПДК на окремі недопрацювання, виявлені під час обстеження ними шахт, та наголосили на необхідності негайно прийняти заходи з їх усунення. За пропозицією профспілок також до рішення ПДК внесено пункт про організацію навчання громадських інспекторів у серпні-вересні.

Коментування вимкнене.