НАРАДА В МІНЕНЕРГОВУГІЛЛЯ УКРАЇНИ

23.07.2019 - 22:07 | Категорія: Новини, Профспілки

Сьогодні, 23 липня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України за ініціативи галузевих профспілок України під головуванням заступника Міністра Анатолія Корзуна відбулася нарада, де були розглянуті головні питання: виплата заробітної плати, укладення договорів на постачання електричної енергії в установленому законодавством порядку та здійснення розрахунків за її споживання, виконання графіку введення лав в роботу, причини його невиконання, існуючи проблеми, заходи, що вживались для подолання негативних тенденцій та заходи щодо наближення терміну введення лав в роботу, пропозиції для покращення ситуації, реалізація вугільної продукції, в тому числі за рахунок підняття вугілля з аварійних складів шахт та збагачувальних фабрик, стан розрахунків за реалізовану вугільну продукцію.

В нараді взяли участь керівники державних вугледобувних підприємств, від ДП «Львіввугілля» т.в.о. генерального директора Олег Акімов, голова Укрвуглепрофспілки разом з головами територіальних і первинних організацій Профспілки, голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин.

Заступник Міністра Анатолій Корзун поінформував присутніх про стан справ у вугільній галузі, який на даний час досяг критичної межі. Зокрема, він наголосив на постійній заборгованості по виплаті заробітної плати, неспроможність державних вугледобувних підприємств сплачувати рахунки за спожиту електроенергію, а також відсутністю коштів на проведення модернізації вугільних підприємств.

В свою чергу керівники державних вугледобувних підприємств доповіли про наявну ситуацію на підлеглих їм підприємствах. Позицію профспілок висловили керівники первинних і територіальних організацій стосовно вирішення даної кризової ситуації галузі.

Олег Турчин окреслив негативну ситуацію на державних вуглевидобувних підприємствах, зокрема, ДП «Львіввугілля» та зазначив, що шахтарі готові до прийняття рішучих дій.

Після бурхливої та емоційної дискусії було прийнято рішення про направлення звернення до Президента України. Верховної Ради України, Прем’єр- міністра України щодо шляхів подолання критичної ситуації на державних вугледобувних підприємствах (звернення додається).

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.