ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ НЕ ПІДТРИМАЛА РІШЕННЯ ПРО ВИДІЛЕННЯ 1 МЛРД. ГРИВЕНЬ ШАХТАРЯМ

12.07.2019 - 09:50 | Категорія: Новини

Як повідомлялося раніше, 10 липня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про підтримку законопроекту № 10307 про виділення додатково 1 мільярда гривень на підтримку державних шахт. Наступного дня Комітет Верховної Ради України з питань бюджету також підтримав дане рішення Уряду.
Останнє слово залишалося за Парламентом України.
І що ми маємо? В четвер, 11 липня, на Пленарному засіданні Верховної Ради України було запропоновано на розгляд Парламенту проект Закону України внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» щодо збільшення видатків за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» (реєстр. № 10307 від 17.05.2019), поданий народним депутатом України Бондарем М.Л. Три рази спікер парламенту ставив на голосування відповідну законодавчу ініціативу і жодного разу потрібною кількістю голосів – 226 не була підтримана.
В зв’язку із ситуацією, що склалася з неприйняттям даного проекту Закону, Профспілка працівників вугільної промисловості України вимагає від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Кабінету Міністрів України невідкладно віднайти шляхи вирішення критичної ситуації у вугільній галузі, а саме: з подальшого бюджетного фінансування галузі на цей рік, а також – заключення договорів на постачання електроенергії у зв’язку із запровадженням з 1 липня нового ринку електричної енергії, визначення прийнятної ціни на видобуте вугілля та забезпечення його належної реалізації.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.