ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ГЛАВИ УРЯДУ З ПРОФСПІЛКАМИ

12.06.2019 - 15:04 | Категорія: Новини

Сьогодні,12 червня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся шахтарями ДП «Львіввугілля», керівництвом Львівської області та міста Червоноград для вирішення нагальних шахтарських питань які були озвучені на площі 11 червня.

Як повідомляє сайт КМУ під час зустрічі Глава Уряду наголосив про те, що вугілля, яке виробляють шахти ДП «Львіввугілля», має закуповувати держхолдинг «Центренерго», який наразі знаходиться в управлінні Фонду державного майна. Але закупівлі не відбуваються. Саме тому шахти не мають обігових коштів і можливості оплачувати працю шахтарів та персоналу копалень. Під час зустрічі Прем’єр-міністр дав доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, а також керівництву ФДМУ розблокувати закупівлі і зробити вугілля державних шахт пріоритетним для державних енергокомпаній. Одночасно він дав доручення Держаудитслужбі провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах і спростував всі чутки про можливу приватизацію прибуткових шахт об’єднання.

Голова ППО шахти «Межирічанська» Андрій Паска поінформував, що Премер-міністр запевнив, що в липні буде розглянутий законопрект Михайла Бондара про виділення 1млрд гривень шахтарям.

Коментування вимкнене.