ВІДВЕРТО З ПРЕЗИДЕНТОМ ПРО ТЕ ЩО НАБОЛІЛО

30.05.2019 - 17:45 | Категорія: Новини

Вчора, 29 травня на шахті «Лісова» в 4-ту зміну через обвал порід покрівлі загинули два гірника. З цього приводу в той же день на шахту прибув Президент України Володимир Зеленський.

В першу чергу Президент України висловив свої щирі співчуття родинам загиблих, поспілкувався з ними та пообіцяв придбати квартиру для дружини та трьох дітей загиблого гірника Михайла Павлика. Президент також підкреслив, що сім’ї шахтарів, які загинули минулої ночі, одержать підтримку від держави.

Голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин та голови ППО шахт мали змогу донести інформацію до Глави держави.

«Головна проблема це повна відсутність збуту вугілля, а тому немає коштів на виплату заробітної плати. Найближчі Добротвірська та Бурштинська  ТЕС у приватних руках, хоча були збудовані під шахти Львівського басейну, відмовляються брати наше вугілля, що є великою проблемою. Крім того, неврегульована ціна на вугілля. В сукупності всі ці невирішені питання ставлять під загрозу діяльність Державного підприємства, тому потребують негайного вирішення» – звернувся Олег Турчин  до Президента України.

Голова ППО шахти “Лісова” Володимир Золочівський в своїй розмові з Президентом підкреслив, що від збуту вугілля і вчасних та стабільних розрахунків залежить не тільки заробітна плата працівника, але не менш важливі питання охорони праці (забезпечення ЗІЗ та ЗКЗ) та технічні потреби підприємства.

 За підсумками зустрічі Президент пообіцяв, що у п’ятницю 31 травня відбудеться термінове засідання РНБО, де буде розглянуто кризову ситуацію у вугільній галузі.

Коментування вимкнене.