ШАХТАРСЬКІ ПИТАННЯ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ СЕСІЇ СОКАЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

17.05.2019 - 19:56 | Категорія: Новини

Сьогодні, 17 травня голови первинних профспілкових організацій шахт «Межирічанська», «Відродження» та «Червоноградська», Андрій Паска, Володимир Пащук та Павло Євтушок та помічник технічного директора ДП «Львіввугілля», голова ППО апарату управління держпідприємства Володимир Андрусів взяли участь у роботі 39 позачергової сесії Сокальської районної ради, яку провів заступник голови Василь Бойко.

Позачергова сесія була скликана за ініціативи голови районної ради у відповідь на звернення шахтарських профспілкових організації та керівництва ДП «Львіввугілля» щодо невиплати заробітної плати шахтарям та відвантаження вугільної продукції.

На порядок денний винесено одне питання – прийняття звернення Сокальської районної ради щодо напруженої ситуації у шахтарських колективах Державного підприємства «Львiввугiлля».

Володимир Андрусів та Павло Євтушок в своїх виступах говорили про проблеми, які існують на сьогодні в шахтарських колективах – це невиплата заробітної плати (частково за березень та повністю за квітень) і, надалі невизначена ситуація із реалізацією товарної вугільної продукції. Крім того, наголосили, що ДП «Львіввугілля» залишається найбільшим платником податків до районного бюджету.

Олег Солодяк, депутат Сокальської районної ради, голова ППО ШСМНУ висловив свою думку щодо проблемних питань вугільників і закликав колег підтримати звернення.

В результаті обговорення «За» проголосували 26 депутатів. Звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Народних депутатів України Михайла Бондара та Олега Мусія, Мiнiстра енергетикита та вугiльної промисловостi України Ігоря Насалика, голови Львівської ОДА Олега Синютки, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, голови Профспілки вугільників України Віктора Турманова та голови НПГУ Михайла Волинця було прийнято.

Коментування вимкнене.