ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЩОДО СИТУАЦІЇ У ШАХТАРСЬКИХ КОЛЕКТИВАХ

11.05.2019 - 13:49 | Категорія: Новини

У п’ятницю, 10 травня, Голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільників Олег Турчин та голови первинних профспілкових організації шахт взяли участь в засіданні позачергової сесії сьомого скликання Червоноградської міської ради.

В своєму виступі Олег Турчин зазначив: «Сьогодні в шахтарських колективах склалася вкрай важка ситуація, заробітна плата виплачена лише  за березень і всього 38%. За що люди повинні жити, чим кормити дітей?, – емоційно поставив питання Олег Петрович до депутатів і продовжив, – Мені спілчани задають питання –Чи потрібні шахти Червонограду чи ні? – Якщо «ні» , скажуть, «Ми закриваємо», тоді Червонограда не буде! Тому що других потужних підприємств немає і не будуть так скоро побудовані. Тому думаємо, як далі жити!».

Станом на сьогодні в ДП «Львіввугілля» склалася невизначена ситуація із реалізацією товарної вугільної продукції: ДТЕК, якому належать Добротвірська та Бурштинська ТЕС, не реагує на пропозиції співпраці, а Міненерговугілля у зв’язку із призупиненням роботи оператора вугільного ринку ДП «Держвуглепостач» ніяк не координує збут вугілля. Таким чином, незрозуміло – як ДП «Львіввугілля» повинно заробляти кошти для виплати зарплати, на технологічні потреби та розвиток виробництва? І як сплачувати податки та збори, що складають значну частину бюджетів Червонограда та Сокальського району? Очевидно, що криза вугільників миттєво негативно відіб’ється на економіці усього регіону. Потрібна державна фінансова підтримка. А також негайне вирішення проблеми з заборгованістю по ЄСВ, що звужує соціальні права шахтарів при виході на пенсію.

Заслухавши виступи т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, шахтарських профспілок депутати міської ради прийняли звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Народних депутатів України Михайла Бондара та Олега Мусія, головам фракцiй, груп та комiтетiв Верховної Ради України, Мiнiстра енергетикита та вугiльної промисловостi України Ігоря Насалика, голови Львівської ОДА Олега Синютки, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, голови Профспілки вугільників України Віктора Турманова та голови НПГУ Михайла Волинця (текст додається).

Також профспілкові лідери підтвердили тверді наміри щодо проведення масштабної акції протесту в Києві 15 травня.

Також обидві шахтарські профспілки запросили депутатів та міського голову Аднрія Залівського приєднатися до акції протесту у Києві.

Коментування вимкнене.