28 КВІТНЯ – ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

26.04.2019 - 15:43 | Категорія: Новини

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 день об’єднання людей навколо проблеми збереження життя і здоров’я  працівників офіційно визнаний в Україні – 28 квітня. Наша держава разом з усім світом відзначатиме 28 квітня Всесвітній День охорони праці.

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави. Дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки є запорукою збереження найціннішого  – людського життя.

Збереження життя і здоров’я людей, які працюють у вугільній галузі — безсумнівно одна з найбільш складних і благородних справ. Тому  в день професійного свята  щиро бажаємо усім працівникам, задіяним у царині охорони праці, насамперед міцного здоров’я, незгасної життєвої енергії, сімейного тепла та затишку, добра та благополуччя!

 

Коментування вимкнене.