НАМ ТРЕБА ТВОГО ГОЛОСУ, ТАРАСЕ

11.03.2019 - 12:57 | Категорія: Новини

Під таким гаслом 10 березня, у Народному домі шахтарського Червонограда відбулася урочиста академія і концерт присвячений 205-річниці від дня народження Великого Кобзаря.

У святковому заході взяли участь головний технічний інспектор праці Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Ярослав Стельмащук, голови первинних профспілкових організацій шахт та допоміжних підприємств зі своїми спілчанами, а також представники влади, ДП «Львіввугілля»: помічник генерального директора Володимир Вовк, керівники відокремлених  підрозділів,   шахтарські колективи.

Під час урочистостей, присвяченому цій знаменній події лунали вірші та пісні поета.

Тарас Шевченко – це людина, яка завжди боролася за свої переконання, за можливість втілювати свої думки за допомогою художнього слова та пензля, за права кріпосного народу та право носити горде ім’ям – українець. Це невмируще ім’я відоме у кожному куточку земної кулі, його твори перекладають десятками мов, а гостре, немов меч, слово, безсмертні твори та чудові малярські роботи назавжди залишили невмирущий слід у серцях мільйонів. Сьогодні, як ніколи актуальне Шевченкове слово. Саме воно дає сили українському народові боротися і далі вкорінювати свою незалежність.

Після урочистей в Народному домі відбулося покладання  квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Коментування вимкнене.