НАРАДА В МІНЕНЕРГОВУГІЛЛЯ УКРАЇНИ

09.01.2019 - 14:51 | Категорія: Новини

Наприкінці минулого тижня за ініціативи голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулася нарада під головуванням Міністра Ігоря Насалика за участю керівників державних вугледобувних підприємств та представників галузевих профспілок. На нараді розглядалося питання щодо ситуації у вугільній галузі у зв’язку зі вступом в дію Закону України «Про ринок електричної енергії».

Профільний Міністр Ігор Насалик зазначив: «Як відомо, з 1 січня 2019 року даний Закон вступив в дію і, який передбачає новий механізм постачання та розрахунків електричної енергії на державні вугледобувні підприємства».
На нараді обговорили можливі напрямки роботи вугільних держпідприємств в умовах сьогодення і співпраці з компанією « Укрінтеренерго», яка визнана Кабінетом Міністрів України постачальником останньої надії.
В свою чергу Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик надав доручення заступнику Міністра Анатолію Корзуну та керівнику департаменту Міненерговугілля Олександру Владиченку розробити протягом місяця механізм взаєморозрахунку між ДВП « Держвуглепостач» та державними вугледобувними підприємствами для погашення наявних боргів з електроенергії.

Виступаючи на даній нараді голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов в котре зазначив, що питання фінансування вугільної галузі порушувалося на зустрічі 25 жовтня 2018 року з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Віктор Турманов наголосив на терміновому прийнятті Верховною Радою України Законопроекту про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії” щодо безперебійного постачання електричної енергії деяким суб’єктам господарювання державної та комунальної форми власності (реєстраційний №9418, автор – народний депутат України Михайло Бондар та інші), який дозволить на перехідний період зменшити навантаження на державні вугледобувні підприємства стосовно сплати рахунків за спожиту електроенергію.

Також голова Профспілки висловив пропозицію: підготувати та направити звернення до Президента України , Прем´єр – міністра України, голови Верховної Ради України за підписом двох лідерів Профспілок та керівників державних вугледобувних підприємств стосовно ситуації, що склалася у вугільній галузі зі вступом в дію Закону України « Про ринок електричної енергії».

Підбиваючи підсумки наради Міністр Ігор Насалик зазначив, що дане питання буде озвучене на найближчому засіданні Уряду і Міністерством будуть підготовані та надані до Кабінету Міністрів України пропозиції щодо даної ситуації у вугільній галузі.

За матеріалами сайту “Укрвуглепрофспілки”

Коментування вимкнене.