ПРИЙНЯТИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ №9049

18.12.2018 - 18:08 | Категорія: Новини

Сьогодні, 18 грудня 2018 року, на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України присутніми депутатами був прийнятий за основу та в цілому 230 голосами Законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для забезпечення державної підтримки у вугільній галузі” (реєстр. № 9049 від 05.09.2018р.), внесений народними депутатами України Михайлом Бондарем, Олександром Домбровським та іншими народними депутатами України.

Головною метою законопроекту є продовження дії до 01 січня 2022 року перехідного періоду, необхідного для сталого розвитку державного вугільного сектору, реалізації затверджених стратегічних заходів із технічного переоснащення шахт та покращення їх техніко-економічних показників.

Також законопроект вносить зміни до Закону України «Про виконавче провадження» спрямовані на узгодження його положень із положеннями Закону України «Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств». Це дозволить, у тому числі, уникнути правової колізії, що спричиняє чисельні судові процеси між місцевими виконавчими службами та підприємствами щодо законності відкриття виконавчого провадження, привести у відповідність роботу Автоматизованої системи виконавчого провадження Міністерства юстиції України.

Прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити подальшу сталу роботу державних вугільних підприємств, провести відповідне переоснащення діючих шахт та не допустити необґрунтоване їх закриття шляхом арешту рахунків та процедури банкрутства.

 

Коментування вимкнене.