НАРАДА ЗА УЧАСТЮ ПЕРШОГО КЕРІВНИКА ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ»

06.12.2018 - 11:22 | Категорія: Львіввугілля, Новини

5 грудня відбулася чергова нарада голів ППО за участю т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова.

Голів первинних профспілкових організацій цікавила найперше виплата зарплати, адже на сьогодні гірники отримали лише 17% за жовтень, а також зростаюча плинність кадрів – через виплату зарплати частинами з шахт розраховуються молоді кваліфіковані фахівці.

Перший керівник держпідприємства розповів, що зараз на державному рівні розглядаються варіанти можливих  змін у виробничій структурі шахт та допоміжних підрозділів ДП «Львіввугілля», які будуть вирішальними щодо перспективи Львівського вугільного басейну. У будь-якому випадку йтиметься про скорочення чисельності адміністративного апарату та оптимізацію штатів, щоб збалансувати економічно-фінансовий стан. Щодо позитиву, то з 1 січня 2019 року зросте ціна на вугілля, тонна коштуватиме 2860 грн.

Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин наголосив, що усі зміни повинні бути узгоджені з профспілками, адже відповідно до п.9.5 Колдоговору, «Питання ліквідації, припинення юри­дичної особи (злиття, приєднання, поділу, пере­тво­рення), створення нових юридич­них осіб шляхом виділу, перепрофілю­вання, перепідпорядкування або зміни фор­ми власності Підприємства, його відо­кремлених підрозділів, передачі їх майна в оренду, лізинг, концесію, чи укладання ними інших договорів в рамках державно-приватного партнерства, розглядаються з обов’язковою участю сторін даного Колек­­тивного договору, а саме ЛТО ППВПУ.

Коментування вимкнене.