ШАХТАРІ ВИМАГАЮТЬ ЗАРОБЛЕНІ КОШТИ

05.11.2018 - 12:40 | Категорія: Новини, Профспілки

2 листопада понад 300 шахтарів ДП «Львіввугілля» центральними вулицями міста вирушили до Лвівської ОДА, де провели мітинг. Олег Турчин, голова Львівської територіальної профспілки вугільників зачитав вимоги, а це вчасна і в повному обсязі виплата заробітної плати, кошти на переоснащення та охорону праці, і додав: «Станом на сьогодні (2.11. 2018р.) державним підприємством «Львіввугілля» виплачено тільки 20% зарплати за вересень. За жовтень взагалі не було жодних виплат. Хоча шахтарі заробили ці кошти своїми колінами і спиними! За серпень ми отримували заробітну плату 10 разів, частинами – по 5, 7, 10 відсотків. Постійні розмови з керівництво підприємства, керівництвом області, представниками Міністерства енергетики і вугільної промисловості не дають жодного результату. Тому ми вийшли сюди, аби запитати у представника Президента України у Львівській області – Олега Синютки – чи можливо жити без зарплати?!»

І знову гуркіт шахтарських касок.  Гучні шахтарські вигуки «Слава Шахтарям», «Слава шахтарській праці», «Слава Україні». Обурення серед шахтарів і недовіра профільному міністру.

До мітингуючих вийшов керманич області, наголосив, що в цьому питанні облдержадміністрація разом з шахтарями: «Минулого тижня ми обговорювали цю проблему на спільному засіданні з керівником Уряду та Міністером енергетики і вугільної промисловості. Я запитував: чому «Львіввугілля», яке сьогодні є єдиним прибутковим об’єднанням в Україні, не отримує розрахунки? Якщо минулого року йшлося про те, що шахтарі не заробляли на свою зарплату і ми просили платити гроші наперед, то сьогодні кошти за видобуте вами вугілля просто зобов’язані виплатити», – наголосив Олег Синютка і пообіцяв звернутися до Прем’єр-міністра України за допомогою у вирішенні погашення заборгованості по зарплаті шахтарям.

Голова обласної державної адміністрації разом з керівниками шахтарських профспілок підготували спільне звернення до Кабінету міністрів України з вимогами шахтарів, які були озвучені Олегом Турчиним.

Також під час мітингу шахтарі Львівщини підтримали своїх колег зі Сходу.

Мітинг завершився, лист з вимогами направлений першим особам держави, але шахтарі в разі невиконання вимог готові вдатися до радикальних дій.

Лист додається:

лист5

Коментування вимкнене.