ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ЦК ПРОФСПІЛКИ

28.09.2018 - 16:36 | Категорія: Новини

26 вересня поточного року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки з приводу невирішеності проблем вугільної промисловості та подальші дії Профспілки.

Стосовно кризової ситуація, що склалася на підприємствах вугільної галузі доповів голова Профспілки Віктор Турманов. Він зазначив, що неодноразові коригування та перерозподіл коштів між бюджетними програмами у 2018 році, що здійснювалися на вимогу Профспілки та під зростаючим тиском акцій протесту трудових колективів у всіх вугільних регіонах, забезпечили тільки часткове погашення простроченої заборгованості із заробітної плати працівникам державних підприємств. При цьому не були виконані вимоги Профспілки щодо створення умов фінансування для належного технічного оснащення виробничого процесу, необхідного для забезпечення сталого виконання затверджених програм з видобутку вугілля та виплати поточної заробітної плати відповідно до законодавства, Галузевої угоди та колективних договорів.

Додаткові кошти фінансування галузі у розмірі 1.4 млрд. грн. за програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції», які передбачені прийнятим у липні поточного року Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», внесеного народним депутатом України Бондарем М.Л. та іншими депутатами, до цього часу так і не дійшли до підприємств, незважаючи на їх критичний виробничий стан і максимальну соціальну напругу у всіх регіонах.

Особливу стурбованість Профспілки викликають проектні граничні показники бюджетного фінансування вугільної галузі на наступний 2019 рік.

В обговорення даного питання взяли участь голови територіальних організацій Профспілки, зокрема, від Львівської Профспілки виступив Олег Турчин Він окреслив своє бачення ситуації та зупинився на основних проблемних питаннях ДП «Львіввугілля», які співзвучні і з іншими держпідприємствами, а саме: виплату поточної заробітної плати, відвантаження вугілля зі складів та відсутність залізничних вагонів, введення в дію нових лав.

Також Президія ЦК Профспілки на своєму засіданні розглянула питання щодо прав шахтарів на пенсію незалежно від віку.

 Враховуючи вищевикладене, Президія ЦК Профспілки вирішила: звернутися до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з проханням сприяти у вирішенні житєво важливих для державних вугільних підприємств питань.

На засіданні Президії ЦК Профспілки було розглянуто ряд питань, спрямованих на організаційну діяльність Профспілки.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля