УЧАСТЬ ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКИ В ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ ПЕК

07.09.2018 - 14:37 | Категорія: Новини

В середу, 5 вересня поточного року, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань паливно – енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. В засіданні Комітету взяв участь голова Профспілки Віктор Турманов. В своєму виступі Віктор Іванович окреслив кризову ситуацію, яка склалася на державних вугільних підприємствах, зокрема, він наголосив на тому, що на даний час заборгованість по заробітній становить понад 1 млр. гривен.

«Вперше за роки Незалежності України до свого професійного свята – Дня шахтаря, не всі шахтарі отримали заробітну плату» – наголосив профспілковий лідер.
Стосовно Державного бюджету на 2019 рік по вугільній галузі, то Віктор Турманов зазначив, що бюджет наступного року на 50 % менший від показників бюджетного фінансування вугільної галузі в поточному, 2018 році.
В свою чергу народний депутата України Михайло Бондар озвучив пропозицію стосовно проведення комітетських слухань з питань вугільної галузі. Депутати, члени Комітету ПЕК одноголосно підтримали дану пропозицію.

В результаті – було вирішено в найближчий час провести комітетські слухання за участю профільного Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика, в. о. Міністра фінансів Оксани Маркарової стосовно бюджетного фінансування вугільної галузі у 2019 році.

За інформацією сайту УКРВУГЛЕПРОФСПІЛКИ

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля