Х ПЛЕНУМ ЦК ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

22.08.2018 - 19:29 | Категорія: Новини, Профспілки

21 серпня відбувся Х Пленум ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України. На порядку денному було питання «Про розгляд документів V З’їзду Профспілки». В роботі Пленуму взяли участь голови первинних і територіальних організацій Профспілки, у тому числі й делегація ЛТО ППВПУ на чолі з Олегом Турчиним, члени постійно діючих комісій ЦК Профспілки, а також народний депутат України Михайло Бондар.

На Пленум було запрошено Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, котрий у своєму виступі поінформував присутніх про стан справ із виплати заробітної плати шахтарям та погашення наявної заборгованості з неї. Він зазначив, що Міністерство робить все для того, що б шахтарям вчасно виплачувалася заробітна плата. Зокрема, наголосив, що Закон № 8362 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі підписаний Президентом і сьогодні опубліковано в газеті « Урядовий кур’єр». Даний Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування.

Заслухавши Міністра, з численними запитаннями до нього звернулися голови територіальних організацій Профспілки Щербань В. П., Бабіч В. М., Калістратов Ю. І., Турчин О. П., Іванішин В. Т.

Голова Профспілки Віктор Турманов зазначив, що для збереження галузі необхідний реальний для фінансування вугільної галузі бюджет на 2019 рік. Профспілка готова надати свої розрахунки і разом з профільним Міністерством відстоювати їх. Також профспілковий лідер відзначив: потрібно терміново внести в Парламент України законопроект щодо продовження мораторію на банкрутство державних вугільних підприємств. Народний депутат України Михайло Бондар як Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки висловив готовність активно підтримати ініціативу Профспілки.

Щодо розгляду документів V З’їзду Профспілки доповів Перший заступник голови Профспілки Валерій Мамченко, котрий зазначив, що всі проекти напрацьованих документів були направлені в територіальні і первинні організації для ознайомлення та надання зауважень та пропозицій стосовно даних проектів документів.

Учасники Пленуму затвердили проекти даних документів V З’їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України з урахуванням наданих зауважень та пропозицій голів теркомів.

За матеріалами сайту ЦК Укрвуглепрофспілки

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля