ПРИЙНЯТО ЗАКОНОПРОЕКТ №8362

13.07.2018 - 14:46 | Категорія: Новини

Законопрект прийнято! Зусилля Профспілки не були марними.  Висловити свою позицію разом з шахтарями України від Львівської територіальної організації поїхали до Києва 150 шахтарів, на чолі з лідером Профспілки Олегом Турчиним. Адже злагоджені дії, взаємопідтримка під час всеукраїнської акції протесту, яка проходила в Києві 5 липня стала поштовхом для прийняття, сьогодні, 13 липня, Парламентом законопроекту №8362 “Про внесення змін до закону “Про державний бюджет України на 2018 рік” щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі”.

За документ проголосував 261 депутат Верховної Ради України.

-Колеги, законопроектом, який підписали члени паливно-енергетичного комітету, пропонувалося збільшити на 2,8 млрд дотацію для шахтарів на розвиток, на закупівлю, на модернізацію. Розуміючи, що зараз тяжка ситуація, дефіцит бюджету, ми цю цифру готові змінити на 1,4 млрд, – прокоментував з трибуни Верховної Ради проект закону народний депутат України, голова профільного Комітету  Михайло Бондар.

-Такий результат є прийнятним для нас, – говорить голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин,- адже наразі буде погашена заборгованість по заробітній платі і це – головне. Далі будемо шукати шляхи вирішення питання модернізації та оснащення вибоїв гірничим обладнанням.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля