РОЗПОЧАЛАСЯ АКЦІЯ ПРОТЕСТУ У СТІН ВЕРХОВНОЇ РАДИ

05.07.2018 - 08:43 | Категорія: Новини, Профспілки

Після результативної акції протесту під стінами Львівської ОДА 3 липня 2018 року, наступного дня голови профкомів шахт та допоміжних підприємств, шахтарі, в кількості 150 чоловік, на чолі з головою Львівської територіальної Профспілки вугільників Олегом Турчиним відправились до Києва для участі у Всеукраїнській акції протесту, яка розпочалася сьогодні, 5 липня під стінами Верховної Ради України. Сотні шахтарів з усіх вугільних регіонів України вимагають від народних обранців підтримати законопроект №8362, який вніс народний депутат України, голова профільного підкомітету Комітету Верховної Ради України Михайло Бондар.

Адже 2,8 млрд., які закладені в цьому законопроекті, будуть інвестовані в модернізацію шахтного обладнання, в тому числі 200 мільйонів на погашення заробітної плати.

Вчора, 4 липня Михайло Бондар відстоював свій законопроект на засіданні бюджетного комітету: -Я ще раз наголошую, – звернувся до присутніх народний депутат, – Якщо ми не будемо модернізовувати шахти, якщо ми не будемо вкладати в оновлення обладнання, нам прийдеться з року в рік дотувати ті шахти.

Голова ППО шахти «Межирічанська» Андрій Паска, який зараз знаходиться у вирі подій говорить: – Цей законопроект був підтриманий на бюджетному комітеті вчора, сподіваємося що сьогодні буде підтриманий народними депутатами України. Ми підтримуємо цей законопроект стукотом шахтарських касок під стінами парламенту. Побачимо, як все далі розвиватиметься, від того залежатимуть наші подальші дії, тут в Києві.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля