ПІДСУМКИ НАРАДИ З ГОЛОВОЮ ЛЬВІВСЬКОЇ ОДА ОЛЕГОМ СИНЮТКОЮ

21.06.2018 - 14:06 | Категорія: Новини

Актуальні шахтарські питання  постійно на контролі Львівської Профспілки вугільників. Проблема відвантаження вугілля на переробку та збуту залишається відкритою, тому Львівська територіальна організація Профспілки вугільників ініціювали зустріч з першим керівником області.

 20 червня поточного року відбулася нарада під керівництвом  голови Львівської ОДА Олега Синютки за участю керівників ДП «Львіввугілля», ПАТ ДТЕК «Західенерго», ПАТ «ЛВК», Львівської Укрзалізниці та шахтарських профспілок.

Нагальні шахтарські питання які розглядали присутні стосувалися виплати заробітної плати працівникам держпідприємства, вуглевидобутку і відвантаження вугільної продукції  з шахт ДП «Львіввугілля», її збагачення, забезпечення вагонами та можливість збільшення обсягів поставок вугілля на ПАТ ДТЕК «Західенерго».

Т.в.о. генерального директора Олег Акімов доповів про роботу ДП «Львіввугілля», яке сьогодні працює з виконанням поставлених завдань, але через проблеми з відвантаженням товарної продукції на шахтних складах накопичилося понад 86 тонн вугілля, яке несе негативні наслідки: втрачається якість вугілля та виникає пожежонебезпека.

В.о. голови Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Ярослав Стельмащук поставив чітке питання, щодо нестиковки результатів переробленої вугільної продукції ПАТ «ЛВК» (збагачувальною фабрикою).  Адже після переробки фабрикою певної кількості рядового вугілля, яке постачає ДП «Львіввугілля» на виході після переробки концентрату виходить більше. Отже звідки ПАТ «ЛВК» бере вугілля? На що голова ЛОДА дав вказівку вивчити це питання і розібратися у ситуації.

За підсумками наради був складений протокол та напрацьований план дій: вся продукція з держпідприємства повинна перероблятися на ПАТ «ЛВК», досягнуто домовленості з  ПАТ ДТЕК «Західенерго»,  що 80 тисяч тонн вугілля ДП «Львіввугілля» поставлятиме на Добротвірську ТЕС,  Львівська залізниця забезпечуватиме порожніми вагонами.  Через два тижні очільник області Олег Синютка зустрінеться зі всіма присутніми на нараді, що б перевірити хід дій і виконання поставлених задач.

Крім того, Олег Синютка запевнив, що докладе усіх зусиль задля вирішення питання в найкоротші терміни для виплатити заробітної плати за червень поточного року працівникам держпідприємства.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля