І ЗНОВУ ШАХТАРІ У КИЄВІ ПРОВОДЯТЬ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ

19.06.2018 - 10:01 | Категорія: Новини

Протягом останніх років відбувається подальше погіршення виробничо-фінансового стану державних вугледобувних підприємств та систематичні порушення конституційних прав і гарантій працівників.

Особливу стурбованість у Профспілки викликає хронічна заборгованість з виплати заробітної плати шахтарям на державних вугледобувних підприємствах «Селидіввугілля» – заборгованість понад 186,0 млн. грн., «Первомайськвугілля» і «Лисичанськвугілля» 111,0 млн. грн.. Складна ситуація також і в ДП «Львіввугілля» – відвантаження вугільної продукції на ПАТ «ЛВК» та на Добротвірську ТЕС.

У зв’язку з вищезазначеним Профспілка працівників вугільної промисловості України 19 червня поточного року проводить в м. Києві біля Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України акцію протесту.

Основними вимогами учасників акції є:

– терміновий розгляд зареєстрованого у парламенті народним дерутатом України Михайлом Бондарем проекту Закону України №8362 від 16.05.2018 року «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», яким передбачається збільшення фінансування галузі на 2,8 млрд. грн.;

– погашення заборгованості з заробітної плати шахтарям та її своєчасна виплата.

Делегація Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості разом з  шахтарською когортою України бере участь у акції протесту у Києві.

Солідарну підтримку у боротьбі шахтарів за свої конституційні права і гарантії, збереження державних вугледобувних підприємств висловили Федерація профспілок України та її членські організації – Всеукраїнська профспілка виробничників і підприємців, Профспілка працівників інноваційних і малих підприємств України, Профспілка працівників лісових галузей України, Профспілка працівників нафтової і газової промисловості України, Профспілка працівників соціальної сфери України, Всеукраїнська профспілка працівників транспорту, Профспілка працівників освіти і науки України, Профспілка працівників культури України.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля