12 ТРАВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ

12.05.2018 - 11:58 | Категорія: Новини, Шахта "Великомостівська"

Шахтний медпункт – це завжди осередок турботи та милосердя. Попри те, що інколи доводиться стикатися з страшними травмами й бути суворими при щоденному огляді гірників перед спуском, медсестри завжди усміхнені та налаштовані позитивно.

Завідуюча медпунктом шахти «Великомостівська» Світлана Тихонюк розповідає, що, окрім шести поверхневих медсестер та восьми підземних, здоров’ям гірників опікуються лікар Лариса Боднарчук. Стоматологічні послуги надає Тарас Тхір.

– Медпункт належно забезпечений усіма ліками, – говорить Світлана Анатоліївна. – Траплялися цього року і пацієнти з складними травмами, але в основному вимірюємо тиск, температуру тіла, можемо зарадити при головному болі, захворюваннях горла тощо. Ведемо облік лікарняних та скеровуємо працівників на медогляди.

– До усіх працівників ставимося як до рідних, – розповідає медсестра поверхнева Марія Хімко. – Розуміємо, яка тяжка шахтарська професія зсередини, бо у багатьох у шахті працюють чоловіки та діти. Скажімо, мій чоловік Ігор довгі роки працював на «Степовій».

А Марія Мельничук, що вже дев’ять років поспіль спускається на чергування у підземний медпункт, дуже пишається своїм сином Володимиром, який працює начальником зміни на шахті «Лісова».

Олена Власюк прийшла на роботу сім місяців тому. « Я – теж дружина шахтаря, – усміхається вона, – чоловік був ГОЗом на цій шахті, зараз на «регресі». Хоч і працюю недавно, але всією душею прикипіла до нашого колективу».

Голова ППО шахти «Великомостівська» Степан Смілка часто заходить в шахтний медпункт, цікавиться буденною роботою працівниць, допомагає у вирішенні проблемних питань, якщо такі виникають, і говорить, що найголовніше для шахтарів, це посмішка, порада  і добре слово «сестричок», тоді і працюється легше, спокійніше.

 З нагоди свята хочеться побажати усім «янголам в білих халатах», які цілодобово готові прийти на допомогу гірникам шахт ДП «Львіввугілля», сонячного мирного неба, сил та наснаги у нелегкій професії, спокою у душі та щастя у родині.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля