ЛІДЕРИ УКРВУГОЕПРОФСПІЛКИ ЗУСТРІЛИСЯ З МІНІСТРОМ І. НАСАЛИКОМ

24.01.2018 - 20:13 | Категорія: Новини

Сьогодні, 24 січня Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зустрівся з представниками Укрвуглепрофспілки: головою центрального комітету Профспілки Віктором Турмановим, головою Львівської територіальної організації  Олегом Турчиним, головами первинних організацій шахт ДП «Львіввугіля», за участю народного депутата України Михайла Бондара, заступника міністра Анатолія Корзуна та т.в.о. генерального директора Олега Акімова.

Профспілковими лідерами були озвучені п’ять основних життєво важливих питань  роботи ДП «Львіввугілля»: виплата заробітної плати за грудень 2017 року, створення Національної вугільної компанії, борги по ЄСВ, відвантаження вугілля на енергетику та виділення кредитних коштів на модернізацію шахтного обладнання.

В свою чергу Міністр Ігор Насалик поінформував, що завтра, 25 січня він зустрінеться з генеральним директором ДТЕК Максимом Тимченком, і озвучить питання поставлені профспілкою щодо оплати реалізованого вугілля та своєчасної виплати зароблених коштів. Також мова йтиме про відвантаження вугілля на Бурштинську та Добротвірську ТЕС – на що так само наполягали профспілки.

Щодо інших питань: на даний час розробляється проект закону щодо списання боргів по ЄСВ на вугільних підприємствах, робота НВК розпочнеться за умови належного фінансування, розробляється бюджетний паспорт для виділення кредитних коштів в сумі 1млрд 300 млн. грн, з них левова частка буде виділена ДП «Львіввугілля» наголосив Міністр.

Діалог Ігоря Насалика з профспілками був конструктивний, але в разі не виконання поставлених питань профспілками вони залишають за собою право на акції протесту.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля