РОБОТА ПРЕЗИДІЇ: ПІДСУМКИ 2017 РОКУ

28.12.2017 - 17:51 | Категорія: Новини

27 грудня 2017 року на Президії Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України

присутні підбили підсумки роботи ППО та апарату ЛТОППВПУ за 2017 рік.

– Рік що минає, як і попередні роки, проходив в жорстокій і принциповій позиції ЛТОППВПУ щодо захисту прав членів нашої профспілки, а також всіх працівників ДП «Львіввугілля». Насамперед, це збереження стабільної роботи ДП «Львіввугілля». Друге важливе питання роботи нашої профспілки це своєчасна виплата заробітної плати та її рівень. Не сходило з порядку денного забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та спецодягом. Ці питання знайшли відображення на конференції трудового колективу по виконанню колективного договору, – наголосив голова Львівської профспілки вугільників Олег Турчин.

    Окремою стороною роботи Львівської територіальної організації ППВПУ було збереження пільг та гарантій працівникам за роботу в шкідливих умовах праці.

     Для вирішення цих важливих питань та зменшення соціальної напруги в колективах Львівською територіальною організацією Профспілки була проведена акція протесту в зв’язку з невиплатою заборгованої заробітної плати та її рівня 9.03.2017 р. у вигляді пікетування Господарського суду Львівської області.

    З цією ж метою були проведені зустрічі голів первинних організацій : з головою ЛОДА Синюткою О.М., з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Насаликом І.С., з головою ППВПУ Турмановим В.І. та народним депутатом Бондарем.

Крім того, результативною була зустріч технічного інспектора праці ЛТОППВПУ Катерини В.В. з Міністром соціальної політики Ревою А.О.

      Протягом поточного року ЛТОППВПУ були направленні листи у владні структури, а саме:

  1. Президенту України Порошенку П.О. – 4 листи.
  2. Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. – 9 листів.
  3. Секретарю РНБО Турчинову О.О. – 2 листи.
  4. Віце-прем’єр-міністру України Кістіону В.Є. – 1 лист.
  5. Міністру соціальної політики Реві А.О. – 2 листи.
  6. Міністру енергетики та вугільної промисловості – 14 листів.
  7. Голові ЛОДА Синютці О.М. – 11 листів.
  8. Народному депутату України Бондару М.Л. – 2 листи.

     І головне, всі ці акції, зустрічі, листи були не марними, в результаті цієї роботи працівникам ДП «Львіввугілля» були підняті тарифи та посадові оклади на 40%. А також вирішено питання забезпечення працівників саморятівниками, частково спецодягом. Відновились виплати соціального страхування по втраті працездатності і по лікарняних.

    Одним із пріоритетним напрямом роботи ЛТОППВПУ було оздоровлення працівників та членів їх сімей. В порівнянні з минулим роком кількість оздоровлених значно зросла. Особлива увага була приділена первинними профспілковими організаціями спортивно-масовій роботі. В результаті ЛТОППВПУ посіла перше місце в області.

  • Сьогодні хочу подякувати всім головам ППО, апарату Львівської територіальної

 організації, всім членам профспілки за єдність, активність, за величезну роботу проведену в 2017 році, і яка надалі буде проводитись всіма доступними методами для захисту прав та інтересів наших членів профспілки, – підсумував голова Львівської територіальної Профспілки вугільників Олег Турчин і додав:

     – І в переддень Нового року і Різдвяних свят хочу побажати всім здоров’я , сімейного благополуччя, гідної зарплати, мирного неба і Божої благодаті.

Під час роботи Президії були напрацьовані пріоритетні напрями роботи на 2018 рік.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля