ПІДСУМКИ РОКУ: ДІАЛОГ ЗІ ЗМІ

18.12.2017 - 16:49 | Категорія: Новини

Голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільної промисловості України Олег Турчин напередодні дня покровительки гірників Святої Великомучениці Варвари разом з т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олегом Акімовим, народним депутатом України Михайлом Бондарем, головою Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталієм Оніжуком підсумували здобутки року, що минає, та поділилися з місцевими ЗМІ думками про перспективи вугільної галузі краю.

Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин розповів, яких зусиль вартувало підняття зарплати гірникам (з серпня по листопад зарплати працівників зросли на 40 відсотків) та високо оцінив ефект від цього, адже на шахти почали повертатися працівники основних професій. Він також інформував, що профспілковий актив стурбований неясністю формулювань у документах щодо створення Національної вугільної компанії та невизначеністю долі допоміжних підприємств.

Перший керівник держпідприємства Олег Акімов повідомив мас-медіа, що з листопада ДП «Львіввугілля» працює без державної фінансової підтримки, більше того, є напрацьоване позитивне сальдо у ДП «Держвуглепостач», а іноземні постачальники готові брати участь у тендерах на придбання обладнання для прибузьких шахт. Також є реальні можливості отримати кредитні кошти під інвестпроекти для запуску нових лав на шахтах.

Народний депутат Михайло Бондар,  як голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, задекларував подальшу підтримку гірникам Львівщини та інформував про законодавчі ініціативи, які розроблялися спільно з адміністрацією та місцевими шахтарськими профспілками, були підтримані Верховною радою України та сприяли тому, що у новий рік гірники увійдуть без боргів із зарплати. У держбюджеті на 2018 рік передбачено 1 млрд 300 млн гривень на розвиток вугільної галузі.

Віталій Оніжук наголосив, яку велику роль відіграє у вирішенні шахтарських питань голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, дбаючи про благополуччя одного з найбільших державних підприємств області.

Усі присутні також приділили багато уваги такому ключовому питанню як охорона праці.   Держпідприємством проведено предоплату – понад 25 млн грн. – за 2 650 саморятівників, які найближчим часом надійдуть на шахти.

В перспективі на наступний рік профспілки у своїй позиції непохитні і одностайні: соціальний захист кожного шахтаря, стабільна виплата заробітної плати, забезпечення ЗІЗ і ЗКЗ і, головне, відстоювати Львівській вугільний басейн, його подальший розвиток, робочі місця, адже це достойне життя всього регіону.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля