НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВУГІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ

06.12.2017 - 16:37 | Категорія: Новини

На черговому засіданні Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України 6 грудня голови первинок обговорили наслідки, що несе собою створення Національної вугільної компанії для прибузьких шахтарів.

 Зокрема, голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин повідомив, що йдеться про об’єднання держшахт в одну юридичну особу. У зауваженнях Мінюсту до проекту створення НВК відзначається, що відсутня інформація щодо оцінки  проекту обладміністраціями і профспілками, проте проект все ж погоджено з усіма відповідними інституціями.

 Голови профспілок відокремлених підрозділів відзначили суттєві соціальні ризики, якщо реорганізація структури ДП «Львіввугілля» відбуватиметься бездумно й зазначили, що профспілковий актив уважно контролюватиме, аби права спілчан не порушувалися.

– У руках Профспілки вугільників є певні важелі впливу на ситуацію, – резюмував Олег Турчин. – Й ми використовуватимемо їх. Учора відбулася зустріч з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, перед яким ми поставили питання щодо проблем збуту нашого вугілля на теплоелектростанції ДТЕК та поточну виплату заплати шахтарям. А інспектор терради Володимир Катерина сьогодні у Києві бере участь у зустрічі з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, де підніматиме питання  оплати лікарняних.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля