НАРАДА У ПЕРШОГО ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ СТЕПАНА КУБІВА

30.11.2017 - 18:46 | Категорія: Новини

Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та керівники міністерств і відомств обговорили з представниками профспілок актуальні соціально-економічні питання.

Цей захід став ще одним конструктивним продовженням соціального діалогу у формі зустрічей керівництва Уряду та міністрів з профспілками.

З урядової сторони на зустрічі були присутні міністри та заступники міністрів соціальної політики, фінансів, енергетики та вугільної промисловості, охорони здоров’я, науки і освіти, інших міністерств та відомств.

Профспілкову сторону представляли Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники галузевих профспілок та їх профоб’єднань. Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в нараді взяв участь голова Віктор Турманов.

Відкриваючи зустріч, Степан Кубів зазначив, що сторони соціального діалогу – урядовці та профспілки домовились про те, що під час бюджетного процесу вони будуть проводити зустрічі, робочі нарада і консультації для того, щоб вислухати та врахувати пропозиції один одного. Цей процес, на його думку, буде сприяти діловому аналізу та розробці саме такої стратегії і тактики соціально-економічного розвитку, що зараз потрібні країни та її народу.

Про ситуацію у вугільної галузі, проблемах її реформування проінформував голова Профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов. Дуже емоційно та переконливо він навів конкретні приклади того, як руйнується галузь, як шахтарські колективи в умовах недофінансування намагаються не тільки вижити, але ще й добувати «чорне золото» для країни. Голова Профспілки звернувся до урядовців з конкретними пропозиціями щодо реформування галузі, забезпечення гідних умов праці та її фінансування.

Вислухавши промову Віктора Турманова, Степан Кубів дав конкретні доручення віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону, Міністру фінансів Олександру Данилюку, Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику негайно розглянути подані Укрвуглепрофспілкою пропозиції та вжити відповідні заходи щодо їх реалізації.

Про результати подальшої роботи буде повідомлено додатково.

За матеріалами сайту ФПУ

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля