ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

25.11.2017 - 18:11 | Категорія: Новини
Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.
Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій, який щорічно відзначають в четверту суботу листопада. В 2017 році День пам’яті жертв голодомору припадає на 25 листопада.

Цього дня біля пам’ятного Хреста пом’янути замордованих голодною смертю українців зібралися представники влади, делегація ДП «Львіввугілля»: директори шахт та допоміжних підприємств, голови первинних профспілкових організацій шахт, шахтарські колективи, шахтарі, громадські організації, духовенство, молодь.
Учасники заходу хвилиною мовчання, молитвою та запаленням свічок вшанували пам’ять мільйонів невинно убієнних наших співвітчизників.
Цього ж дня мешканці шахтарського Червонограда долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку». Небайдужі поставили на вікно запалену свічку, як данину тим, хто не корився та не був здоланий. А палаюча свічка – це наша пам’ять про мільйони загублених життів.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля