СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ БУХГАЛТЕРІВ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ І ПЕРВИННИХ ОРГАНІЗАЦІЙ УКРВУГЛЕПРОФСПІЛКИ

30.10.2017 - 18:37 | Категорія: Новини

17-20 жовтня у Львові на базі Готельно-навчального комплексу «Гетьман» відбувся семінар-практикум “Новації законодавства у фінансовій роботі профспілкової організації” для бухгалтерів територіальних і первинних організацій Укрвуглепрофспілки.

Чотириденне навчання було присвячено питанням фінансового забезпечення Профспілки працівників вугільної промисловості України, тому що даний аспект є запорукою успішної діяльності у боротьбі за права працівників галузі.В семінарі взяли участь головні бухгалтери теркомів і профкомів з усіх регіонів України, від Львівської територіальної організації були присутні бухгалтери «первинок» шахт та допоміжних підприємств на чолі з головним бухгалтером Лідією Коваленко.
Відкрив семінар перший заступник Голови Профспілки Валерій Мамченко, який надав інформацію про наявну ситуацію у вугільній галузі і означив проблеми профспілкової діяльності на сучасному етапі та шляхи їх вирішення.

Відбулася презентація програми «Комплекс «Профспілка» програмне рішення автоматизації діяльності профспілкових організацій. Профспілковий та бухгалтерський облік в єдиному інструменті.
Лекторами семінару були: сертифікований аудитор Світлана Ярошинська;
кандидат філологічних наук, професор Сергій Гончаренко; викладач Національної академії сухопутних військ, практикуючий психолог
Леся Музичко.

На семінарі були розглянуті основні питання документування та обліку у профспілковій організації: основні моменти організації та ведення бухгалтерського обліку у неприбуткових організаціях; оформлення документів, аналіз помилок; проведення інвентаризації; зберігання та архівація документів; касові операції; профспілкові виплати; тощо. Зокрема, було зосереджено увагу на особливості умов перебування у новому Реєстрі неприбуткових установ та організацій.
Учасники семінару чітко отримали відповіді на свої запитання.

Бухгалтери мали змогу обговорити проблеми фінансової діяльності, обмінятися практичним досвідом і новими ідеями щодо удосконалення фінансового забезпечення діяльності Профспілки.
Катерина Щербань відзначила, що слухачі активно брали участь у семінарі, а отримані знання, безперечно допоможуть більш ефективно виконувати свої функції в територіальних і первинних профорганізаціях.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля