ПИТАННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ВИРІШУВАЛИ В МІНІСТЕРСТВІ

08.08.2017 - 19:31 | Категорія: Новини, Профспілки

Наприкінці минулого тижня на спільному засіданні голів профспілкових організацій Львівської територіальної організації Профспілки вугільників та Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червоноград, щодо критичної ситуації внаслідок заборгованості по заробітній платі за червень 2017 р. працівникам ДП “Львіввугілля”, було прийняте, серед інших, рішення зустрічі з профільним міністром.

7 серпня 2017 року в Києві відбулася зустріч з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, за участю заступника міністра Анатолія Корзуна, народного депутата України, голови підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайла Бондара, директора департаменту ПЕК Львівської ОДА Михайла Мельника.

Під час зустрічі профспілкові лідери розповіли про вкрай напружену ситуацію в шахтарських колективах, чітко окреслили дії профспілчан в разі не виплати зарплати і наполегливо вимагали від міністра однозначної відповіді щодо погашення заборгованості.

Після конструктивного діалогу питання було вирішено позитивно.

Крім того, профспілкові лідери порушили не менш актуальні питання подальшого розвитку, переоснащення шахтних вибоїв та модернізації обладнання. На що міністр відповів, що з 1 млрд грн, які виділили на модернізацію державних шахт, більшу частину коштів спрямують на ДП «Львіввугілля». Це дасть змогу вийти на беззбитковість та забезпечити збалансовану роботу підприємства. Окрім цього, 100 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, що виділив уряд, розподілять на державні шахти рівними частинами, в тому числі і на ДП «Львіввугілля».

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля