ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ ЛОДА ЩОДО ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ

04.08.2017 - 12:25 | Категорія: Новини, Профспілки

Вкрай напружена ситуація, яка склалася в ДП «Львіввугілля» через заборгованість по заробітній платі, знову спонукає профспілки до рішучих дій. 3 серпня лідери Львівської територіальної Профспілки вугільників та РО НПГУ м.Червоноград , т.в.о. генерального директора Олег Акімов зустрілися з в.о. голови Львівської ОДА Ростиславом Замлинським.

Діалог був довгим і напруженим. Протягом 1,5 години голови шахтних профкомів говорили про актуальну та складну ситуацію в шахтарських колективах, про готовність людей до кардинальних дій, адже вони доведені вже до відчаю.

В свою чергу очільник області в телефонному режимі чітко і детально довів інформацію до відома Першого віце – прем’єр міністра України Степана Кубіва та Віце – прем’єр міністра України Володимира Кістіона, які в свою чергу пообіцяли вирішити питання позитивно.

Розподіл коштів бюджетного фінансування, які виділені додатково в сумі 280,0 млн. грн. за бюджетною програмою “Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції” для виплати заробітної плати шахтарям державних шахт України згідно процедури буде наданий в Мінфін та Казначейство вже 4 серпня. За словами високопосадовців та в.о. голови ЛОДА , що затримки в даних установах не буде і до 9 серпня зарплату зарплату за червень 2017 року шахтарям виплатять.

На наступний день профспілкові лідери обох профспілок вирішили провести спільну нараду щодо подальших дій.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля