НАРАДА ГОЛІВ

21.06.2017 - 20:30 | Категорія: Новини, Профспілки

21 червня на щотижневій нараді голів первинних профспілкових організацій Львівського теркому присутні готувалися до Пленуму, який відбудеться 23 червня у Києві. Отже Олег Турчин озвучив питання, які будуть винесені на Пленум Львівською територіальною організацією профспілки вугільників.

  • Перше і основне питання — підняття заробітної плати шахтарям, що було запропоновано з початку року. Але це все на комісії по Галузевій угоді на 2017 рік, на жаль, не знайшло підтримки. Сьогодні вже відчутна втрата кадрового потенціалу вугільної галузі через падіння престижності шахтарської праці, невідповідність рівня професійної підготовки працівників потребам інноваційного розвитку вугледобувного виробництва. І ми не можемо не реагувати на таку ситуацію – наголосив голова Львівської профспілки вугільників Олег Турчин.

Також підніматимуться питання Про Концепцію реформування та розвитку вугільної промисловості України на період до 2020 року,  виконання положень Галузевої угоди і колективних договорів за 2016 рік та поточний період, про повноцінну організацію літньої оздоровчої компанії 2017 року для працівників вугільної галузі, адже кошти щомісячного відрахування 0,6% Фонду оплати праці не виділяються, а там також закладені кошти на оздоровлення  дітей.

Після обговорень, доповнень та виступів голів первинок був складений перелік питань для обговорення на Пленумі Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля