ЗУСТРІЧ ПРОФСПІЛОК З ГОЛОВОЮ ЛЬВІВСЬКОЇ ОДА

07.06.2017 - 12:06 | Категорія: Новини, Профспілки

6 червня у Львові відбулася зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з головою Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олегом Турчиним, головами первинних профспілкових організацій шахт, представниками Регіонального об’єднання  Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда, за участю генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка.

Присутні на зустрічі розглянули ситуацію яка склалася в держпідприємстві з виплатою заробітної плати, адже станом на 6 червня за квітень 2017 року заробітна плата повністю не виплачена. Говорили про оновлення технічного ресурсу вугільних підприємств, без якого не можливий вихід «Львіввугілля» на беззбитковість.

Голова Львівського теркому Олег Турчин підняв актуальне питання сьогодення: рівень заробітної плати шахтарів, який не гарантує важко працюючому шахтареві рівень добробуту і матеріального забезпечення,  і звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням долучитись у вирішенні цього важливого для шахтарів питання. Очільник області запевнив шахтарські профспілки, що докладе максимум зусиль у вирішенні цих нагальних питань на рівні Києва.

Крім того, Олег Петрович звернув увагу присутніх на зустрічі з головою ОДА, що кошти державної фінансової підтримки, які були виділені на заробітну плату в 2017 році вичерпані і необхідно чим швидше залучати до вирішення цього питання депутатів Верховної Ради України, що б вносили зміни і доповнення до державного бюджету на 2017 рік.

– А профспілка вугільників, підсумував свій виступ шахтарський профспілковий лідер Олег Турчин, – тримає на контролі усі важливі питання і завжди  шахтарі готові підтримати і відстояти свої позиції.

Зазначу, що у Києві 7 червня проходить комісія по галузевій угоді, де від Львівського теркому бере участь Володимир Катерина, технічний інспектор праці. Буде також розглядатися подальша доля виплати заробітної плати шахтарям і вирішення реформування вугільної промисловості до 2020 року. Це питання додатково буде розглянуто на Пленумі профспілки вугільників 23 червня поточного року у Києві за участю керівників Міненерговугілля.

 

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля