УРЯД ОБГОВОРИВ КОНЦЕПЦІЮ РОЗВИТКУ ВУГІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ І ГОТУЄ РІШЕННЯ ПРО ПОНОВЛЕННЯ ПЕРЕВІРОК ШАХТ В СФЕРІ УМОВ ПРАЦІ ШАХТАРІВ

25.05.2017 - 10:22 | Категорія: Новини

Кабінет Міністрів України на засіданні 24 травня обговорив підготовлену Міністерством енергетики та вугільної промисловості України концепцію розвитку вугільної галузі та наразі готує рішення про поновлення перевірок вугільних підприємств на предмет дотримання вимог до умов праці шахтарів.  Концепцію представив глава Міненерговугілля Ігор Насалик. Головними цілями запропонованих змін є: збільшення власного видобутку вугілля, зведення до нуля залежності від антрацитової групи вугілля, проведення реструктуризації боргів вугільних підприємств та досягнення беззбитковості шахт вже в короткостроковій перспективі з одночасним підвищенням відповідальності керівників вугільних підприємств за дотримання умов праці шахтарів та ведення фінансово-господарської діяльності.

У ході обговорення висловлювалися також думки, що одним з кроків розвитку галузі може стати створення державної компанії з управління вугільними підприємствами.

Коментуючи хід обговорення, Глава Уряду відзначив: «В мене тільки одне питання. Створення держкомпанії несе великі корупційні ризики. Вважаю, що нам треба це обговорити окремо, з громадськістю, профспілками, експертним середовищем, – сказав Глава Уряду. – Ми не можемо йти тим шляхом, яким йшли завжди».

У цьому контексті Глава Уряду зазначив, що наразі доцільно створити Координаційну раду з питань реформування та розвитку вугільної галузі, яку очолить Віце-прем‘єр Володимир Кістіон.

Окремо Володимир Гройсман торкнувся питання дотримання умов праці шахтарів та запропонував доручити вже до наступного засідання Уряду підготувати рішення про зняття мораторію на проведення перевірок шахт і продовжити практику ведення посиленого контролю на підприємствах вугільної галузі в сфері індивідуального захисту шахтарів.

«Пропоную прийняти рішення про зняття мораторію. Доручаю внести на наступний Уряд (засідання Уряду) акт, який дозволить провести перевірки, – сказав Володимир Гройсман. – Думаю, що через два-три місяці треба провести перевірки».

За матеріалами Урядового порталу

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля