Розширена нарада Теркому

02.12.2016 - 14:31 | Теґи: , | Категорія: Профспілки

dscf6881130 листопада в приміщенні Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України відбулася розширена нарада за участю голів та бухгалтерів профкомів під головуванням Олега Турчина. 

Головний бухгалтер Львівського теркому Лідія Коваленко, повернувшись з семінару бухгалтерів профспілки, який проходив в м. Чернігів в третій декаді листопада, коротко окреслила основні зміни в податковому законодавстві та детально зупинилась на вимогах до неприбуткових організацій, ведення касової та банківської документації.

Технічний інспектор праці теркому Володимир Катерина поінформував присутніх про два судових провадження в яких перебуває профспілка, як третя особа, зокрема, про правомірність підписання актів розслідування профзахворювань.

Правовий-технічний інспектор праці Ярослав Стельмащук в свою чергу розповів про основні питання, які були винесені на раду директорів ДП «Львіввугілля» 29 листопада, зокрема, фонд виплати заробітної плати, якість відвантаженої вугільної продукції, питання охорони праці та забезпечення ЗІЗ працівників шахт.

dscf6876

Голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин розповів про роботу Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України у м. Києві, з якої щойно повернувся.

Олег Петрович наголосив, що в ході обговорення актуальних питань основнимрозглядалося питання бюджетногофінансування вугільної промисловості України, яке є недостатнім, як в поточному так і в наступному році.

Також Олег Турчин звернув увагу на виступ заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України АнатоліяКорзуна, який поінформував учасників Президії ЦК Профспілки про розроблений Міненерговугіллям України «Плану заходів щодо реформування вугільної галузі України». Булонаголошено на тому, що метою данихзаходів є створення державного підприємства «Національнавугільнакомпанія» і передача до її складу 33 шахт, а також – допоміжних, наукових та іншихпідприємств. Цепризведе до зміниструктури.

dscf6879

З даного питання було зазначено, що реформування необхідно проводити, але повинна бути підготовлена і подана Міненерговугіллям України на затвердження Кабінету Міністрів України, погоджена з Профспілкою «Державна цільова економічна програма реформування та розвитку вугільної промисловості України на період до 2020 року» з визначенням відповідних обсягів фінансування і нова «Структура державних підприємств вугільної галузі України після реорганізації» у разі врахування внесених Профспілкою пропозицій і зауважень.

Звертаючись до присутніх на нараді Олег Турчин наголосив: «Ситуація, яка склалася на сьогодні у вугільній галузі і в нашому шахтарському регіоні, зокрема, є вкрай складною, але ми в одному човні, і ми маємо захищати інтереси кожного шахтаря, їх соціальні гарантії. Для того ми працюємо, і легше не буде. Ми, профспілки, готові до будь яких умов, і до вирішення самих серйозних питань, тому що за нами люди, шахтарі. І ми маємо зберегти наше місто, наш регіон».

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля