“Плануємо удвічі збільшити видобуток вугілля в Україні”

03.11.2016 - 09:16 | Теґи: , | Категорія: Новини

metv– про це заявив Міністр Ігор Насалик під час зустрічі з керівниками профспілок, головами облдержадміністрацій вугільних регіонів, керівниками вугледобувних підприємств, на якій Міненерговугілля презентувало план дій щодо реформування вугільної галузі України. Участь у заході взяли також народні депутати.

Ігор Насалик поінформував про заходи, здійснені для погашення заборгованості із заробітної плати, та запевнив, що до 1 січня заборгованість буде повністю погашено. «Не можна здійснювати реформи за умов заборгованості», – переконаний Міністр.  «Міненерговугілля виконало свої зобов’язання щодо вирішення спільно з народними депутатами питань виплати заробітної плати, водночас від шахтарів очікуємо виконання зобов’язань щодо збільшення видобутку вугілля», – зазначив Ігор Насалик.

32

Окремо зупинився Міністр на системних проблемах галузі, серед яких – нецільове використання коштів, значні витрати на управлінський апарат, втрати на тендерних закупівлях, реалізація вугілля через посередників тощо. На думку Міністра, тільки усунувши низку проблем галузь може отримати додатково понад мільярд гривень, які будуть використані на модернізацію підприємств та запуск нових лав. «Зловживань у вугільній галузі більше не буде», – наголосив Міністр. За словами І. Насалика, Міненерговугілля має намір модернізувати від 12 до 15 шахт.

33

Заступник Міністра Анатолій Корзун презентував план заходів щодо реформування вугільної галузі, який попередньо був обговорений на засіданні колегії Міненерговугілля. За підсумками засідання домовилися протягом двох тижнів обговорити запропоновану програму з трудовими колективами на місцях та надати виважені пропозиції.

«Кожна пропозиція, надана шахтарями, буде розглянута», – запевнив Міністр.

Читайте більше тут: Міністерство енегретики та вугільної промисловості України

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля