Зучтріч з віце-спікером Верховної ради України Оксаною Сироїд

dsc00438Проблемні і не вирішенні питання вугільної галузі України і зокрема західного регіону, відтік спеціалістів з вугільних підприємств, соціальна напруга в колективах все це спонукає профспілку вугільників до рішучих дій. Акції протесту, звернення до різних гілок влади, тісна співпраця з депутатами усіх рівнів та керівництвом держпідприємства – це тільки частина титанічної роботи, яку ведуть профспілки на чолі з головою ЛТОППВПУ Олегом Турчиним. Крім того Олег Петрович залучає до відкритого діалогу і високопосадовців.

Так, 26 вересня в приміщенні Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд провела зустріч з керівництвом ДП «Львіввугілля» та профспілковими лідерами вугільників.

Говорили про актуальні та наболілі питання шахтарів: виплата заробітної плати, фінансування на технічно-матеріальне переоснащення, збереження існуючих підприємств та робочих місць тощо.

Оксана Іванівна окреслила своє бачення щодо розвитку регіону, про конструктивний діалог шахтарів з місцевою владою та залучення інвестицій, можливість перепрофілюванняшахтарського регіону. Це в недалекому майбутньому, а сьогодні вислухавши всі питання які піднімали на зустрічі шахтарі і профспілки пообіцяла всіляко допомагати і сприяти їх вирішенню.

dsc00519      dsc00469

Генеральний директор ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко вкотре наголосив: « Нехай держава нас сьогодні прокредитує, виділить фінансову державну підтримку, а завтра ми ті гроші віддамо у вигляді податків, у вигляді робочих місць, у вигляді товарної продукції, кВТ електроенергії, тобто вийдемо на беззбитковість. І тоді громада буде зацікавлена, що б на її території знаходилось потужне підприємство».

dsc00523      dsc00489

Олег Турчин, голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників зачитав ЗВЕРНЕННЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ працівників ДП “Львіввугілля” та мешканців м.Червонограда, Соснівки, смт. Гірник та прилеглих до Червонограда районів, передав його високоповажному гостю та вручив Оксані Іванівні збірку віршів поета шахтаря Богдана Мороза.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

працівників ДП “Львіввугілля” та мешканців м.Червонограда, Соснівки, смт. Гірник та прилеглих до Червонограда районів.

 В даний час на вугільних шахтах ДП “Львіввугілля” склалась вкрай напружена ситуація в зв’язку з відсутністю, протягом десятиліть, нової гірничо-видобувної техніки та обладнання, відповідно чого падають об’єми вуглевидобутку, незважаючи на всі зусилля працівників. І, як наслідок, заробітна плата шахтарів впала нижче рівня зарплати мийника автомобілів і невзмозі задовольнити життєві потреби. Велике число молодих працівників ДП “Львіввугілля” розраховується з вугільних підприємств і виїжджають на роботу за кордон.

Для виходу з даної ситуації необхідна держпідтримка на покриття собівартості вугільної продукції в 2016-2017 роках, яка гарантована Коаліційною угодою, та виділення коштів на нове обладнання, гірничу техніку, охорону праці. Якщо це не буде зроблено, то на шахтах         ДП “Львіввугілля” через рік-два не буде кому працювати.

Атак як шахти в нашому регіоні являються містоутворюючими —  жителі регіону залишаться без засобів на існування, тому що інших підприємств в регіоні немає.

Просимо –

ДОПОМОЖІТЬ ЗБЕРЕГТИ ЗАХІДНИЙ ВУГІЛЬНИЙ РЕГІОН УКРАЇНИ!!!

dsc00540

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля