Кабмін виділив 52,8 млн. грн. на зарплати шахтарям

104189Уряд України на засіданні в четвер виділив державним вугільним підприємствам для погашення боргу із заробітної плати 52,757 млн грн, збільшивши фінансування програми державної підтримки вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної продукції, передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”.

Перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Галина Карп уточнила, що цей ресурс отримано за рахунок урізання програми реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості на 33,788 млн грн і скорочення видатків споживання на гірничо-рятувальні заходи на 18,969 млн грн.

Як повідомлялося, Міненерговугілля станом на 9 серпня оцінювало заборгованість працівникам державних вугільних підприємств в 399,5 млн грн (з нарахуваннями), з них 256,2 млн грн – безпосередньо працівникам підприємств, після чого 10 серпня їм було перераховано 200 млн грн у рахунок погашення цього боргу. Відомство зазначало, що причиною виникнення заборгованості із заробітної плати є дефіцит обігових коштів, а також недостатність бюджетного фінансування на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

Читайте більше тут: Інтерфакс-Україна

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля