Петиція народного депутата України Михайла Бондара

10418930 серпня 2016 р. розпочався збір підписів на Петицію №41/000185-16еп «Затвердити, під державні гарантії, стратегію фінансової підтримки, реструктуризації та модернізації вугільної галузі» за авторством Михайла Бондара. Підтримаймо збір підписів на петицію до Кабінету Міністрів України, щоб підтримати розвиток вугільної галузі України.

bodnar-210x300

Текст петиції:

«Шановний Володимире Борисовичу!

Ситуація в вугільній галузі вкрай важка:

– недостатність фінансування, зменшення держпідтримки, відсутність коштів на технічне переобладнання, неефективна реструктуризація, зменшення видобутку вугілля, загострення питання дотримування правил безпеки на підприємствах, неможливість забезпечення належних умов праці шахтарів, невиплати заробітної праці, соціальна незахищеність, а також екологічна небезпека підприємств за лінією розмежування.

Без зміни відношення держави до галузі отримаємо вкрай негативні наслідки на багато років.

З метою комплексного розв’язання проблемних питань функціонування вугільної галузі, реалізації системних заходів з використання її потенціалу для збільшення обсягів видобутку вугілля, підвищення ефективності і переведення вугільної галузі на бездотаційний і самоокупний режим діяльності з одночасним вирішенням екологічних і соціальних проблем шахтарських регіонів і створення сприятливих інвестиційних умов для приватизації шахт, зобов’язати Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробити та внести на розгляд Урядового комітету Державну цільову економічну програму реформування вугільної промисловості на період до 2020 року, з програмою реструктуризації шахт, переліком збиткових шахт, графіком закриття, критеріями відбору шахт, планом реструктуризації та модернізації шахт.

До кінця вересня, під державні гарантії, затвердити стратегію фінансової підтримки, реструктуризації та модернізації вугільної галузі.»

Для перегляду петиції в електронному вигляді та підтримці її переходьте на електронну адресу: http://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/185

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля