Зустріч з головою ЛОДА

27.07.2016 - 17:27 | Теґи: , , , | Категорія: Профспілки

lodaНаразі у ДП “Львіввугілля” склалась напружена ситуація із виплатою заборгованої зарплати: на 22.07.2016р. 36 мільйонів боргу за травень і 77 мільйонів гривень за червень. У трудових колективах почались невдоволення, збирали збори щодо акцій протесту. З огляду на це, 22 липня цього року Львівська територіальна організація Профспілки вугільників зініціювала зустріч із головою ЛОДА керівників вугільних підприємств та голів профспілкових колективів.

Керівник Львівської облдержадміністрації повідомив, що він мав зустрічі із Прем’єр-міністром і  Президентом, на яких обговорювалося питання про переведення  Добротвірської ТЕС на вугілля газової групи шахт держпідприємств “Львіввугілля” та “Волиньвугілля”. Потрібні, звісно кошти на переобладнання, але  є розуміння такої необхідності на перспективу. Голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільної промисловості України Олег Турчин підняв на зустрічі питання щодо держпідтримки, чому зокрема блок Петра Порошенка не підтримав пропозицію  про держпідтримку вугільних підприємств. Очільник області відповів, що поки не буде третього траншу МВФ, на який сподіваються, аж тоді вирішиться питання про держпідтримку.

Піднімали на нараді питання і про оновлення техніки та обладнання для наших вугільних шахт, адже протягом багато років нових надходжень не було, і це призводить до зниження вуглевидобутку. Голова ЛОДА заявив, що на зустрічі із галузевим міністром Ігорем Насаликом отримав запевнення, що заборгованість буде погашена до Дня шахтаря повністю. Вже, зокрема, йде накопичення коштів “Центренерго” для виплати заборгованої заробітної плати. На 25.07. надійшло  коштів на 12 відсотків заробітної плати за травень, очікують і сподіваються надходжень на вівторок-середу, щоби “закрити” травень і розпочати виплату заробітної плати за червень.

Але працівникам ДП “Львіввугілля” та їх сім’ям потрібні кошти, для того щоб прожити до Дня шахтаря. А це ще цілий місяць.

У нараді взяв участь в.о. генерального директора ДП “Львіввугілля” , голова Департаменту паливно-енергетичного комплексу  та енергозбереження ЛОДА.

Правовий-технічний інспектор праці Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Ярослав Стельмащук повідомив, що мав телефонну розмову із головою Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим. Він ініціює зустріч із Міністром енергетики та вугільної промисловості України, де буде запрошений Володимир Гройсман, аби з’ясувати у Прем’єр-міністра  реальні перспективи виплати заробітної плати шахтарям. У зустрічі  приймуть участь голови первинних профспілкових організацій Укрвуглепрофспілки.

Підготувала Світлана РАТУШНЯК.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля