Пленум Профспілки працівників вугільної промисловості України

IMG_20160707_0952597 липня у Києві відбувся розширений пленум  Профспілки працівників вугільної промисловості України за участю голів первинних організацій, директорів шахт. Взяв участь у профспілковому форумі і в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко. Делегацію очолив, як і в 6 липня на Всеукраїнському марші протесту голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості  Олег Турчин.

У порядку денному першим питанням обговорили виконання Галузевої угоди та колективних договорів на підприємствах вугільної промисловості України за 2015 рік та перше півріччя 2016 року.

Постановою пленуму вирішили звернутися до Голови Верховної Ради України та народних депутатів з проханням підтримати при розгляді парламентом проекту Закону України від 1.06.2016 р. розробленого народним депутатом Михайлом Бондарем «про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо державної підтримки держаних вуглевидобувних підприємств на часткове покриття виплат із собівартості готової товарної вугільної продукції», де передбачено додаткове фінансування вугільної галузі в розмірі 1 мільярд гривень. До Кабінету Міністрів постановив пленум звернутись щодо термінового розгляду та затвердження Державної цільової економічної програми реформування та розвитку вугільної промисловості до 2020 року із обов’язковим визначенням її фінансового забезпечення.

IMG_20160707_093146

Серед вимог до галузевого міністерства пленум затвердив: забезпечити виконання у повному обсязі рішення колегії від 09.06.2016 р.  щодо державної  підтримки державних вугледобувних підприємств: спрямування не менше 3% коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції, на придбання засобів індивідуального та колективного захисту шахтарів, вирішення проблеми відключень шахт від мереж постачання електроенергії.

IMG_20160707_095910

Четвертим питанням порядку денного на пленумі розглянули Положення про постійні комісії ЦК Профспілки і внесли зміни до переліку та персонального складу комісій. До складу постійної комісії ЦК профспілки з економічних та соціальної питань, соціального партнерства, колдоговірної роботи ввійшов голова Львівської територіальної організації Вуглепрофспілки Олег Турчин.

Підготувала Світлана РАТУШНЯК.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля