Профспілка вугільників висловлює своє рішуче “ні!” тарифному свавіллю

07.07.2016 - 12:07 | Теґи: , , , | Категорія: Профспілки

9833-1_normal6 липня у Києві відбувся Всеукраїнський марш протесту і пікетування Верховної Ради. Їх зініціювала Федерація профспілок України. Активно підтримала акцію Профспілка працівників вугільної промисловості України. Від нашого краю в акції протесту взяли участь представники шахтарських колективів: двома автобусами 100 осіб виїхали 5 липня ввечері до столиці.

Шокове підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги ФПУ визнала неприпустимим і прийняла рішення провести 6 липня у Києві Всеукраїнський марш протесту. Правовий-технічний інспектор праці Львівської територіальної організації вуглепрофспілки Ярослав Стельмащук зазначив, що  вуглепрофспілка підтримала акції протесту у шахтарських колективах тривав збір підписів проти тарифного свавілля. Адже ріст цін відчутно вдарить по кожній сім’ї. Ярослав Стельмащук брав участь у Всеукраїнській селекторній нараді в Об’єднанні профспілок Львівщини.

6 липня акція протесту розпочалась багатотисячним маршем галузевих профспілок, представники яких з’їхались до столиці. Відбулось пікетування Верховної Ради. Серед вимог — негайний перегляд  зокрема ціни на природній газ для населення; встановлення загалом мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Підготувала Світлана РАТУШНЯК.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля