Профспілки ініціюють збір підписів

30.06.2016 - 18:54 | Теґи: , , | Категорія: Профспілки

logo-prupuВ ОПЛ відбулася всеукраїнська селекторна нарада профспілок ФПУ. Львівську територіальну організацію Профспілки працівників вугільної промисловості України представляв на ній правовий-технічний інспектор праці Ярослав Стельмащук. Учасники наради обговорили і критично висловились щодо підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги в руслі прийняття Кабміном постанови № 315, якою з 1.05.2016 р. підвищено ціну на газ для населення майже вдвічі і скасовано норму про споживання газу населенням за пільговою ціною.

Федерація профспілок України запропонувала Верховній Раді невідкладно провести Парламентські слухання соціального захисту в умовах шокового зростання цін і тарифів. ФПУ розробила і подання пропозиції до парламенту і Кабінету Міністрів щодо першочергових дій профспілок щодо захисту спілчан і недопущення зниження житлового рівня.

На селекторній нараді підтримали звернення до владних структур і вирішили запропонувати збір підписів у первинних організаціях із вимогами:

негайно переглянути встановлені урядом ціни на природній газ для населення, забезпечити визначення їх на економічно обгрунтованому рівні.

Йдеться також про підвищення з 1.10.2016 (до початку опалювального сезону) розмірів мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії до рівня не нижчого за фактичний розмір прожиткового мінімуму для відповідної категорії осіб. Акцентується також загалом на встановленні мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Задля проведення можливих протестних акцій створено координаційний штаб ОПЛ.

Підготувала Світлана РАТУШНЯК

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля