Навчались громадські інспектори з охорони праці

28.04.2016 - 12:35 | Теґи: , | Категорія: Профспілки

logo-prupuПри Червоноградському учбово-курсовому комбінаті ДП «Львіввугілля», проводилося навчання громадських інспекторів з охорони праці Профспілки працівників вугільної промисловості України. Три групи слухачів з 21.03.2016 р. по 06.04.2016 р. отримували необхідні знання про охорону праці, засоби індивідуального та колективного захисту, промсанекологію, соціальний захист працівників.


Особливу увагу на навчанні було приділено участі профспілок в управлінні підприємствами та контролю за станом охорони праці.

До навчального процесу громадських інспекторів з охорони праці, на запрошення голови Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Турчина О.П., було залучено головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Управління гірничого нагляду – Володимира Осадця та заступника командира Львівсько-Волинського воєнізованого гірничо-рятувального загону Валерія Воробія, який розповів слухачам про протипожежний захист, план ліквідації аварій та правила поведінки працівників в нестандартних аварійних ситуаціях.

Фахівці ознайомили слухачів з вимогами Законів України «Про охорону праці» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» в частині здійснення державного нагляду з питань промислової безпеки та охорони праці. Володимир Осадця довів до відома громадських інспекторів «Положення про Державну службу України з питань праці», основні функції та права працівників органів Держпраці та розповів особливості здійснення державного нагляду з врахуванням внесених змін у чинне законодавство.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля