Про перегляд Списків №1 та №2

logo-prupuОстаточне рішення щодо перегляду Списків №1 і №2, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах, буде прийнято після того, як представники зацікавлених міністерств і соціальні партнери оброблять відповідний проект постанови.

Таку відповідь на звернення ЦК Укрвуглепрофспілки щодо звуження прав працівників вугільної промисловості на пенсійне забезпечення дало Міністерство соціальної політики.

«На даний момент завершується процедура узгодження проекту постанови з державними органами та соціальними партнерами. Після цього будуть розглянуті всі пропозиції і зауваження », – також ідеться у відповіді.

Нагадаємо, раніше Укрвуглепрофспілка висловила категоричний протест проти намірів уряду оптимізувати діючі списки робіт, професій, посад і показників, що дають право на пенсію за віком на пільгових умовах.

У представленому на розгляд профспілки проекті безпідставно виключений ряд професій вугільної галузі, що означає позбавлення великої кількості працівників права виходу на пенсію на пільгових умовах.

Крім того, на розгляд не представлений порядок застосування нових списків і ряду інших нормативних актів.

Відзначимо, що Укрвуглепрофспілка неодноразово направляла відповідні звернення до органів державної влади. Профспілку вугільників, профспілки інших галузей економіки, інтереси працівників яких також передбачається істотно звузити, підтримав Спільний представницький орган профспілок. СПО зажадало від уряду припинити наступ на права трудящих і не приймати нові Списки.

СПО про результати опрацювання нової редакції Списків

Звернення до Міністра соціальної політики

Читайте більше тут: prupu.org

 

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля