Лідер Профспілки вугільників Віктор Турманов відвідав Червоноград

07.04.2016 - 14:11 | Теґи: , | Категорія: Львіввугілля, Профспілки

DSCF1844Сьогодні у Львівській територіальній організації Профспілки працівників вугільної промисловості України відбулася нарада за участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова, голови Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олега Турчина, голів первинних профспілкових організацій Профспілки вугільників відокремлених підрозділів ДП “Львіввугілля”,   першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського, директора департаменту  паливно-енергетичного комплексу  та енергозбереження ЛОДА  Михайла Мельника, в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка.

Лідер потужної вугільної Профспілки здійснює робочу поїздку по регіонах, у рамках якої сьогодні завітав на Львівщину, де діє одне із найбільших державних вугільних підприємств – «Львіввугілля». Перед представниками шахт і підприємств Віктор Турманов детально відзвітував про конкретні кроки Профспілки, співпрацю з народними депутатами, головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом, завдяки яким і вдалося домогтися прийняття закону про зміни в Держбюджет-2016 на користь гірників. Зокрема, досягнуто головної мети – знову після тривалої перерви внесено у Держбюджет статтю про дотацію на компенсацію різниці собівартості у розмірі 250 млн грн, хоча, щоб повністю збалансувати галузь потрібно близько 1,4 млрд грн. Проінформував присутніх по питанню будівництва вугільних шахт на Любельському родовищі, яке було піднімалось і було розглянуто на засіданні ПЕК. А 22.03.2016р. було повторно розглянуто у Верховній Раді України за участю голови ВР України В.Гройсмана, міністрів, депутатів, голови Укрвуглепрофспілки Віктора Турманова, голови Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олега Турчина та голови ППО шахти “Відродження” Володимира Пащука.

Окремо, голова Профспілки ПВПУ Віктор Турманов подякував лідерам та членам Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України за активну участь у всеукраїнських акціях протесту по захисту інтересів своїх спілчан, в результаті яких було проголосоване депутатами Верховної Ради України  питання держпідтримки вугільної промисловості на покриття собівартості вугільної продукції,  збереження вугільних підприємств та їх розвитку, а також погашення заборгованої заробітної плати працівникам вугільних підприємств.

DSCF1877 DSCF1927

Ростислав Замлинський чітко окреслив позицію ЛОДА щодо вугільної галузі регіону: у програмі стратегічного розвитку області серед пріоритетних цілей – розвиток гірничої галузі та модернізація шахт. Своєчасна виплата зарплати гірникам, робота шахт, реалізація вугілля на електростанції, робота збагачувальної фабрики – на постійному контролі голови Львівської ОДА Олега Синютки. У галузь потрібно залучати інвестиції. ЛОДА готова надати гарантії для інвесторів, що матимуть намір інвестувати у конкретні підприємства, а приватизація шахт – не на часі. Зараз Львівській облдержадміністрації разом з відповідними службами ДП «Львіввугілля» потрібно розробити на базі одного з вугільних підприємств держінвестпроект. Голова Львівської ОДА та спеціалісти готові всіляко сприяти розвитку ДП «Львіввугілля», тому Ростислав Теодозійович запропонував найближчим часом організувати у Львові виїзне засідання Комітету Верховної Ради України  з питань  паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки  та Комітету з питань бюджету, на якому буде можливість безпосередньо розглянути необхідність виділення коштів на модернізацію шахт, від чого виграє увесь регіон. У Червонограді перший заступник голови ЛОДА запропонував провести виїзну нараду з представниками Держпраці. Посадовець, відповідаючи на питання представників профспілок, розповів про перспективи реалізації побудови шахти «Любельська», запланований цього року ремонт місцевих доріг Червоноград – Сокаль та Червоноград – Радехів як необхідну умову функціонування інфраструктури області тощо. А також, у зв’язку із зверненням правового-технічного інспектора праці ЛТОППВПУ Ярослава Стельмащука по питанню охорони праці на вугільних підприємствах ДП “Львіввугілля” перший заступник  голови ЛОДА дав завдання голові ПЕК та енергозбереження ЛОДА М.Мельнику провести в квітні 2016 виїзне засідання за участю представників профспілки вугільників та відповідальних осіб з охорони праці ДП “Львіввугілля”.

DSCF1840 DSCF1893

Перший керівник ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, у свою чергу, зазначив, що роботу держпідприємства стабілізовано. Найбільші проблеми на сьогодні – нестабільна ситуація з відвантаженням на електростанції ДТЕК та гостра потреба в коштах та гірничошахтне обладнання. Серед позитиву: відсутність заборгованості і підняття ставок і тарифів трудовому колективу,  нарешті збалансована робота збагачувальної фабрики ПАТ «Львівська вугільна компанія», яка працює двома лініями, готова приймати на переробку великий обсяг вугілля та видавати на добу 3,5-4 тис тонн концентрату; напрацьовані активи  – 21,7 млн грн.

Андрій Павлович подякував Віктору Турманову та профспілці вугільників , Ростиславу Замлинському за співпрацю, відзначив стратегічну важливість виділення держпідтримки та те, що вдалося залучити до розв’язання проблем вугільників Львівщини депутатів місцевих рад, міського голову Червонограда, голову Сокальського району, голову ЛОДА, Львівську облраду, народних депутатів, голову Верховної Ради України.

Марія ЛУЦЕНКО

Фото Тараса БОНДУРІВСЬКОГО

Читайте більше тут:  lvug.com.ua

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля