“Межирічанська”: жінки стріляли по мішенях, грали в теніс, робили салати

01.04.2016 - 11:03 | Теґи: , | Категорія: Шахта "Межирічанська"

IMG_0643 За ініціативи організації вуглепрофспілки (голова Андрій Паска) та підтримки адміністрації шахти “Межирічанська” (директор Юрій Кунта) на цьому вугільному підприємстві відбувся оригінальний конкурс-змагання, до участі у якому запросили винятково працівниць шахти. Жіноча спартакіада містила три види змагань: настільний теніс, стрільбу та кулінарний “Майстер-шеф”.

Відрадно, що представниці техкомплексу – найбільш чисельного, саме жіночого виробничого підрозділу (понад 50 осіб) посіли перше місце. Тут працює і найбільш влучна майстриня стрільби Мирослава Мармаш і найбільш вправніша майстриня кулірнаних страв Марійка Синюк.

 Світлана РАТУШНЯК.

– Завше традиційно у фізкультурно-спортивних заходах беруть участь чоловіки, – прокоментував для “Новин Прибужжя” голова профкому “Межирі­чанської” Андрій Паска.

– На шахті спорт у повазі. А відтепер ще й жінки долу­чились до змагань. Це і рейтинг того чи іншого виробничого підрозділу, це спортивний гарт і воля до перемоги.

Андрій Паска, молодий голова вуглепроф­спілки шахти із жовтня 2014 року, додав:

– Наразі визначили три види змагань. В загальному у них взяли участь 20 працівниць шахти. Сподіваємось наступні змагання провести у ширшому форматі. Буде більше конкурсів і учасниць.

Вже цьогорічна спартакіада перекон­ливо довела, які здібності і обдарування мають працівниці шахти: і в спортивних змагах, і в кулінарній майстерності. Відзначаючи переможниць цінними подарунками напередодні 8 Березня, аплодуючи їм, чоловіча половина колективу приєдналась до подяки усім жінкам-працівницям “Межирічанської”, тому й щиро бажали їм сімейного затишку, добробуту, гідної і вчасної зарплати, а ще – весни-краси, щасливої жіночої і материнської долі.

У настільному тенісі перемогу здобули: Зоряна Боднар (дільниця АПК), Тетяна Смаль (маркшейдерський відділ), Надія Ко­зицька (дільниця стаціонарного устаткування).

Зі стрільби з гвинтівки, якою стріляють у тирі, найбільш влучною, навіть неспо­дівано для самої себе, виявилась Мирос­лава Мармаш із техкомплексу, другою у переможниці вийшла Ольга Босик (з маркшейдерського відділу), третьою – Наталія Топоровська (дільниця техноло­гічного зв`язку).

IMG_0646

– Хоч і важка фізична праця на техкомп­лексі, – поділилась враженнями Мирос­лава Мармаш, – колектив у нас дружний, згуртований. Тішусь, що наші працівниці гідно представили дільницю, колектив очолює Іван Пилипів, впродовж змагань він вболівав за нас, повсякчас відчували його підтримку.

Діти Мирослави, а також рідні вболівали за неї і раділи її перемозі: син Дмитро вже у війську відслужив, зять, котрий повернувся із АТО, гордий, що у нього теща теж причетна до військового вишколу і має такі здібності до стрільби. Сама ж Мирослава радо зголошується до участі у майбутніх конкурсах і змаганнях.

– Наші дівчата такі молодці, – каже, – і до роботи беручкі, і до спорту, і, як побачили, – до військової справи. Українки – талано­виті в усьому! – підкреслила. – А ще гос­подині які: радію, що наша Марічка Синюк – кращий “Майстер-шеф” цього конкурсу.

Цікавим був і сам перебіг змагань.

…Учасниці жеребкуванням вибрали, який салат мали готувати. Час обліковували по хвилинах і секундах. Тетяна Смаль із “Старольвівським” впоралась за 7 хв. 40 сек., Надія Яворська на “Козацький” витратила 8 хв. 10 сек., майже такий самий час знадо­бився для приготування салату Наталії Топоровській на її “А-ля Наталі”. По 7 хвилин із секундами затратили на “Цезар” і “Шопський” відповідно Марія Синюк і Марія Сироїд. Прискіпливі судді враховували ще й інші дві номінації: який салат на смак і на оформлення. Усі бали ретельно протоко­лювала Наталія Гах (дільниця ДШТ, поверхнева стовбурова).

– Я вже 13 років на шахті, усе робота та й робота, – каже жінка. – Така спартакіада відбулася вперше – і це чудово! Я і в тенісі змагалась, і стріляла. Нам ставили мішені. Рушницю-”воздушку” мали одну на всіх. Дали по три пробних постріли, а вже п`ять – на залік, скільки хто “виб`є”. Найвлучніша – 41 очко! – Мирослава Мармаш із техкомлексу. Та й уся наша команда жінок – молодці! Хай чоловіки знають, що ми також вміємо зі зброєю вправлятись, і салати за кілька хвилин змайструвати, і в теніс партію “розписати”.

На фото: Марія СИНЮК.

 Мирослава МАРМАШ і голова вуглепрофспілки Андрій Паска.

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля