Верховна Рада ухвалила закон, направлений на виділення засобів на виплату зарплати шахтарям

01.04.2016 - 11:12 | Теґи: , | Категорія: Новини

verhovna-radaВерховна Рада ухвалила закон, направлений на виділення засобів на виплату зарплати шахтарям. Парламент прийняв законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2016 рік» відносно державної підтримки державних вуглевидобувних підприємств» (№3813 від 26 січня 2016 року), автором якого є народні депутати Михайло Бондарь і Ігор Гузь. «За» дане рішення проголосувало 280 народних депутатів.

Метою цього закону є забезпечення своєчасної і стовідсоткової виплати зарплати шахтарям шляхом відновлення витрат Міненерговугілля по бюджетних програмах «Державна підтримка вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат за собівартістю готовій товарній вугільній продукції» і «Державна підтримка будівництва шахти №10 «Нововолинськая»

Таким чином, пропонується збільшити витрати на держпідтримку державних шахт на 250 млн. грн. та на будівництво шахти № 10 « Нововолинськая » на 100 млн.грн. за рахунок зменшення витрат на 350 млн. грн. за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної і торфовидобувної промисловості», в рамках витрат встановлених Міненерговугілля Законом України «Про Державний бюджет на 2016 рік».

Відзначимо, що 17 березня в Києві біля стінами Верховної Ради відбулася акція в підтримку ухвалення парламентом законопроектів, направлених на вирішення соціально-економічних проблем працівників вугільної промисловості України, у тому числі проекту №3813. Її організатором виступила Укрвуглепрофспілка.  Учасниками акції стала делегація від територіальної організації Профспілки вугільників, яка була найбільшою і налічувала300чоловік.

Акція дала позитивні результати – відбулася зустріч ініціативної групи представників Укруглепрофсоюза і трудових колективів: народних депутатів Михайла Бондаря, Ігоря Гузя і Олега Мусия з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Членами ініціативної групи були також представники теркому, а саме:  голова територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин та голова ППО ВП “Шахта”Відродження” Володимир Пащук. Присутні обговорили ситуацію з ухваленням законопроектів, а також обговорили проблеми вугільної галузі в цілому. За результатами зустрічі Володимир Гройсман ініціював проведення більш розширеного обговорення проблем вугільників за участю представників Укруглепрофсоюза, а також міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина і міністра фінансів Наталії Яресько.

22 березня така зустріч відбулася. В ній брали участь міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, міністр соціальної політики Павло Розенко, заступник міністра фінансів Роман Качур, голова Бюджетного комітету Верховної Ради Андрій Павелко, представники органів державної влади, голова територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин. Учасники зустрічі одноголосно підтримали ухвалення законопроекту №3813. Тоді Володимир Гройсман підкреслив, що законопроект буде винесений на розгляд парламентарів на поточному тижні. Спікер завірив, що переконає лідерів парламентських фракцій в необхідності його прийняття.

Пресслужба  Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України

 

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля